N-VA Pepingen en Gooik belonen uithangen Vlaamse leeuw met coronapakket

C21

N-VA Pepingen en Gooik belonen uithangen Vlaamse leeuw met coronapakket

A_foto_nva
Ingezonden foto
 
N-VA Pepingen en Gooik zullen op 11 juli Corona-pakketten verdelen onder de inwoners van hun gemeenten die een Vlaamse leeuw uithangen. Op die manier hoopt de N-VA dat onze regio geel kleurt op 11 juli. “We hebben een aardige voorraad pakketten klaarliggen om uit te delen aan alle inwoners die hun nek uitsteken voor een Vlaams straatbeeld op deze Vlaamse feestdag.” zegt Gerda Claeys (gemeenteraadslid uit Pepingen) die hoopt dat de bevlaggingsactie zo succesvol is dat de voorraad niet zal volstaan. Het coronapakket bestaat uit een zakje met enkele mondmaskers, hand gel en een hygiënesleutel. Het coronapakket zal de komende maanden alvast goed gebruikt kunnen worden.
“Voor N-VA is het uithangen van de leeuwenvlag niet louter symbolisch. Het is tevens een krachtig signaal naar ons gemeentebestuur dat veel mensen belang hechten aan het Vlaams karakter van onze gemeente.”, verduidelijkt Julie Verdood, voorzitster van N-VA Gooik.
Omdat we niet alle straten kunnen controleren, vragen we om een foto te nemen van hun wapperende vlag en die door te sturen naar pepingen@n-va.be of gooik@n-va.be. Zo zijn we zeker dat iedereen een coronapakket krijgt. “De uitspraken van de burgemeester over de 2-talige verkeersborden zijn bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. We willen duidelijk maken dat Pepingen nog steeds een gemeente is in het Vlaams gewest en dat de taalwetgeving moet gerespecteerd blijven.”, besluit Gerda Claeys. Mensen die geen vlag hebben, maar er graag één willen, kunnen dit doen door contact op te nemen via 0498/186.048

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2020
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021

archief