Studie heraanleg N28 te PEPINGEN

Studie heraanleg N28 te PEPINGEN

Unknown

Op vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Karin Brouwers (CD&V) antwoordde Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken dat er in 2020 door Vlaanderen 361.000 euro is voorzien voor een studie in het kader van structureel onderhoud en heraanleg van zowel de rijweg als fietspaden van de Ninoofsesteenweg (N28) op grondgebied van Pepingen en dit in samenhang met de aanleg van een rioleringsstelsel waar nodig. 

 

De studie omvat zowel de heraanleg van het wegvak van de steenweg tussen de recent heringerichte doortocht van Pepingen en de grens met de stad Halle als deze tussen de doortocht en de Edingsesteenweg te Gooik. Omdat voor de riolering de prioriteit ligt bij het gedeelte vak tussen doortocht Pepingen en de Edingsesteenweg, zal dit stuk als eerste worden aangepakt. 

 

Voor de studie is een samenwerkingsovereenkomst tussen het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en Fluvius afgesloten en een startdatum moet nog worden bepaald. Ook een concrete datum van uitvoering van het project is in afwachting van de goedkeuring van het budget hiervoor, nog niet mogelijk.

CD&V-voorzitster van de afdeling Pepingen, Aletheia De Guzman, is tevreden dat er eindelijk een studie wordt gemaakt voor de heraanleg van de N28 te Pepingen en ze hoopt dat Vlaanderen daarna snel de nodige financiële middelen zal vrijmaken voor de concrete uitvoering ervan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Sam Herremans | 23 dec 2020

archief