Zin om samen over boeken te spreken? Bekijk dan het aanbod van de leesclub van PEPINGEN

Zin om samen over boeken te spreken? Bekijk dan het aanbod van de leesclub van PEPINGEN

1800107_1420750074835668_2012607574_o
 

Lezen is leuker als je je leeservaring kan delen. Het uitwisselen van die ervaringen maakt dat je als lezer op een andere manier bezig bent met verhalen en dat je in aanraking komt met andere visies. Lezen verrijkt je leven.

 

De leesclub van Pepingen is er voor iedereen: zowel voor de ervaren als de minder ervaren lezer. Door de leesclub lees je wellicht andere titels dan je normaal gesproken zou doen. Je komt als het ware uit je comfortzone.

 

Per leesclub komen maximum 8 lezers samen. Je moet niet aan alle bijeenkomsten deelnemen. Maar als je deelneemt, moet je je wel inschrijven. De bibliotheek reserveert dan een leesexemplaar voor je. 

 

De begeleidster is de bibliothecaris van Pepingen, Ann Vandamme, die al meer dan 20 jaar verschillende leesclubs onder haar hoede heeft. Zij gaat kort in op de achtergrond van het verhaal en de auteur, maar focust zich vooral op hoe de lezer het boek interpreteert en wat het boek met de lezer doet. “Alleen in boeken kan je de gedachten van iemand anders lezen”, is haar credo: “Door verhalen te lezen leer je je medemens beter kennen!”

 

De leesclubbijeenkomsten gaan telkens door in de bibliotheek van Pepingen, Trapstraat 7, 1674 Bellingen (Pepingen). Inschrijven kan via ann.vandamme@pepingen.be. Deelnemen is gratis, je moet wel lid zijn van de Pepingse bib.

 

maandag 19 oktober: Erwin Mortier: ‘Afscheid van Congo: met Jef Geeraerts terug naar de evenaar’ (naar aanleiding van het thema ‘Congo’ van de wereldweek in november)

 

dinsdag  15 december: Arno Geiger: ‘Onder de Drachenwand’  

 

woensdag 17 februari: Alicja Gescinska:  ‘Een soort van liefde’ (naar aanleiding van de komst van deze schrijfster op 27 maart in het kader van de Europese Avond)

 

donderdag 22 april: Hilary mantel: ‘Liefde verkennen’ 

 

maandag 7 juni : Ahmet Altan:’ Ik zal de wereld nooit meer zien: aantekeningen uit de gevangenis’

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Sam Herremans | 23 dec 2020

archief