Vlinderwandelpad van PEPINGEN officieel ingehuldigd

Vlinderwandelpad van PEPINGEN officieel ingehuldigd

Op zondag 23 augustus om 11u wordt het Vlinderwandelpad van Pepingen officieel ingehuldigd. Dit was oorspronkelijk voorzien op 24 mei, maar corona stak hier een stokje voor. Nu gaat het openingsmoment wel door, zij het in beperkte kring en op veilige afstand. De wandeling wordt het hele weekend in de kijker gezet, in samenwerking met wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen. 

Het Vlinderwandelpad verbindt alle vlindervriendelijke plekjes van Pepingen: de Vlindertuin, de kapel en vlinderberm langs de Hoesnaek, de geboorteboomgaard, de pastorietuin en de plantvakken. De wandeling kan het hele jaar door vrij bewandeld worden en bevat zowel verharde als onverharde paden. Onderweg leer je via infoborden bij over de verschillende vlinderacties doorheen de gemeente.

 

Deze wandeling werd ingericht in het kader van het biodiversiteitsproject ‘Vlindergemeente Pepingen’: een samenwerking van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, gemeente Pepingen, Natuurpunt Pepingen en Vlinderwerkgroep Thecla met steun van de provincie Vlaams-Brabant. 

 

Plaats van afspraak is de Vlindertuin van Pepingen (naast het containerpark langs de Ninoofsesteenweg).

Parkeren kan langs de Ninoofsesteenweg of in het centrum van Pepingen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief