HERFELINGEN/HEIKRUIS - Vriendenkring van de Bloedgevers rekent opnieuw op een talrijke opkomst

HERFELINGEN/HEIKRUIS - Vriendenkring van de Bloedgevers rekent opnieuw op een talrijke opkomst

Bloedgeven_11_sept_2020
HERFELINGEN/HEIKRUIS - Vriendenkring van de Bloedgevers rekent opnieuw op een talrijke opkomst - © Deschuyffeleer
 

Voorzitter Dirk Legasse en zijn bestuur van de Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis zijn andermaal druk in de weer met de voorbereidingen voor de bloedafname van vrijdag 11 september van 17u30 tot 20u30 in het Bavo-centrum in Herfelingen. Hiermee komt de vereniging tegemoet aan de oproep van het Rode Kruis om in de huidige bijzondere tijden toch bloed te blijven geven om de bloedvoorraad in Vlaanderen op peil te houden.

De voorbije weken en maanden kwamen her en der opvallend minder mensen bloed geven. Wellicht omdat ze contact met andere mensen willen vermijden om verdere besmettingen met het coronavirus te voorkomen.
Meer nood  
Dirk Lagasse: “Het is wel zo dat er momenteel iets minder bloed nodig is maar er zijn ook heel wat bloedinzamelingen zo niet afgeschaft dan wel minder in trek. Het Rode Kruis rekent dus zeker opnieuw op onze donoren want de verdere uitrol van het economisch leven en de uitgestelde medische ingrepen leiden thans toch naar meer vraag naar bloed. Een bloedinzameling organiseren in deze coronatijd is intussen ook al niet meer zo ongewoon. De veiligheid en het verwennen van onze donoren blijven daarbij altijd wel een topprioriteit. En dat zal nu zeker niet anders zijn. Alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen zullen dan ook scrupuleus toegepast worden. Zo wordt de zaal heringedeeld en ziet de ontvangst na de donatie, gezien de afstandsregelgeving, er iets anders uit. Ook nu dienen onze donoren zich vooraf digitaal of telefonisch in te schrijven. Dit heeft dan weer ook als voordeel dat er nauwelijks wachttijden zullen zijn. Uiteraard zijn ook deze keer nieuwe bloedgevers bijzonder welgekomen“.
Leidraad voor de bloedgevers
Is het antwoord op de vraag ‘Ben je gezond? “JA”: kom dan zeker doneren!
Maak voor je donatie steeds een afspraak via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00. Duid aan dat je een bevestigingsmail wil ontvangen. Die doet dienst als legitimatie voor je verplaatsing. Respecteer het uur van je afspraak.
Breng een eigen balpen mee om de medische vragenlijst in te vullen. Zo wordt het fysiek contact tussen de donoren en de medewerkers/vrijwilligers nog meer voorkomen en verloopt je registratie dus extra veilig. Breng niet-donoren en kinderen momenteel niet mee en respecteer steeds ook de veiligheidsafstand.
Is het antwoord op de vraag ‘Ben je gezond? “IK TWIJFEL of NEEN” : kom dan niet!
Heb je een gezinslid met COVID-19 of ben je in contact geweest met corona- of potentiële coronapatiënten of heb of had je de afgelopen 14 dagen zelf ziektesymptomen (koorts, hoesten, keelpijn, verkoudheid, ...) dan mag je niet doneren. De standaard uitstelcriteria blijven uiteraard ook gelden. Twijfel je of je in aanmerking komt? Doe dan heel zeker eerst de donorzelftest.
Eetfestijn
Net zoals andere eetfestijnen gaat het jaarlijks eetfestijn van de Vriendenkring voorzien eind september voor de alom gekende reden eveneens niet door.
Info : Dirk Legasse - Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen-Heikruis - 0486/89.66.81.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief