PEPINGEN verdeelt 5.500 euro onder kwetsbare inwoners

C21

PEPINGEN verdeelt 5.500 euro onder kwetsbare inwoners

Image3

De OCMW-raad van Pepingen keurde een nieuwe subsidieaanvraag bij de Vlaamse regering goed om de meest kwetsbare doelgroepen een financieel duwtje in de rug te geven. Het bedrag wordt verdeeld in cadeaubonnen die ingewisseld kunnen worden bij de lokale handelaars. 

 

Schepen van welzijn en armoedebestrijding Rudi Seghers verduidelijkt: “De Vlaamse regering voorziet een budget ter ondersteuning van het consumptiebudget van kwetsbare groepen. Voor Pepingen gaat het in totaal om ruim 5.500 euro dat in de vorm van Pepingse waardebonnen zal worden verdeeld onder de Pepingenaren die aan de voorwaarden voldoen. Dat is een financiële aanmoediging die welkom is voor de meest kwetsbaren onder ons én voor de lokale handelaars die zo ook hun graantje meepikken. Met deze waardebonnen grijpt het bestuur terug naar een beproefd recept. In juni verdeelde Pepingen reeds cadeaucheques aan de inwoners om de lokale handelaars te ondersteunen in volle coronacrisis. Nu gaat de aandacht in het bijzonder naar het welzijn en de koopkracht van de doelgroepen die hard getroffen zijn geweest door de pandemie.”

 

De waardebonnen zullen automatisch worden toegestuurd naar de rechthebbenden. Elke inwoner krijgt 5 euro. Gezinnen of alleenstaanden met kinderen ontvangen waardebonnen voor een totaal bedrag van 10 euro en een bon van 5 euro per kind ten laste. 

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief