Ferm PEPINGEN en Ferm Elingen zorgt voor de allereerste troostplek in Pepingen

C21

Ferm PEPINGEN en Ferm Elingen zorgt voor de allereerste troostplek in Pepingen

Dsc02694_1_
 
Dsc02690_1_
 
Dsc02677_1_
 
Dsc02690_1_
 

Op zaterdag 17 oktober 2020 heeft Ferm Pepingen en Ferm Elingen de eerste troostplek van onze gemeente ingericht.  Een plek vol troost, hoop en verbondenheid voor al wie tijdens en ook lang na de coronacrisis troost wil geven of vinden.  Of zelfs letterlijk troost wil planten.  Want kenmerkend voor de troostplek zijn de bloemen.  Bloembollen vol belofte voor een nieuw begin en energie.

 

Corona bracht een hele schok teweeg, ook in onze gemeente.  Veel mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid.  Het sociale leven van velen werd ontwricht.  Met dit initiatief krijgt onze lokale gemeenschap een plek om samen troost te vinden en troost te planten.

 

De troostplek is een stille plek in het groen, dicht bij huis.  Een plaats waar iedereen verbondenheid in verlies en verdriet kan voelen.  Maar ook opnieuw hoop en vertrouwen in de toekomst.

 

Ferm plantte deze troostplek achter het Kapelletje aan de Hoesnaek met bloembollen en met woorden van troost en hoop.

 

Iedereen kan op deze troostplek een bloembol planten want ook planten schenkt troost.  Planten is immers bezig zijn met de toekomst.  Het gedicht doet ons even stilstaan bij het verlies en gemis.  Net als de bloemen, wanneer ze bloeien in het voorjaar en ons aan het begin van de coronapandemie herinneren.  Uit de veerkracht van de kleine bloembollen halen we troost en nieuwe energie.  

Wij zijn blij dat we dit hier kunnen realiseren.  Want dat is waar Ferm voor staat : “samen meerwaarde geven aan het leven”.

 

PantTroost is een project van Ferm VZW met een breed aanbod aan troost voor iedereen. Het project heeft de steun van experts zoals Dirk De Wachter e.a. en van de campagne  “Zorgen voor morgen” van Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke Meer info op www.SamenFerm.be/planttroost

 

Ferm is een enthousiast netwerk van 80 000 vrouwen in meer dan 800 lokale groepen in heel Vlaanderen.  Met heel veel boeiende workshops, leuke activiteiten en fijne ontmoetingen, meer dan 50 000 in één jaar.  Bij Ferm zijn 10 000 enthousiaste vrijwilligers actief.  Ferm is ook een invloedrijke vrouwenbeweging die acties opzet en standpunten inneemt rond maatschappelijke thema’s vanuit het oogpunt van de vrouw.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 17 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief