PEPINGEN start autodelen in samenwerking met Cambio

C21

PEPINGEN start autodelen in samenwerking met Cambio

Unknown

Op 16 november wordt de eerste deelwagen van Cambio gelanceerd in de gemeente Pepingen. De elektrische deelwagen, een Renault Zoë, zal een vaste standplaats krijgen aan de oplaadpaal nabij het gemeenteplein. 

 

Dankzij subsidies en steun van de Vlaamse Overheid, zette de gemeente de stap naar deelmobiliteit. De gemeente wenst de wagen zowel te delen met de inwoners als mét het gemeentepersoneel. Door de deelwagen aan te bieden als comfortabel vervoersalternatief, wordt er meer mobiliteit gecreëerd met minder wagens. Een deelwagen kan namelijk meer dan 8 privéwagens vervangen. Op deze manier dragen we ook ons steentje bij voor het klimaat. 

 

Om de komst van de deelwagen niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, wordt deze op 16 november omstreeks 13u15 verwelkomd aan de oplaadpaal nabij het gemeenteplein (Ninoofsesteenweg 112). 

 

Wat is autodelen? Autodelen is vergelijkbaar met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of strips, maar voor wagens. 

 

Autodelen met Cambio is budgettair voordelig indien je minder dan 11.000 km/jaar rijdt. Inwoners die niet elke dag een wagen gebruiken of maar af en toe nood hebben aan een tweede of derde wagen, kunnen een auto uitlenen via een autodeelsysteem zoals Cambio. 

 

Cambio is al actief in meer dan 40 steden en gemeenten in Vlaanderen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een deelsysteem, het aantal gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. Intussen werd de kaap van 40.000 gebruikers in België dan ook al ruimschoots overschreden. In totaal heeft Cambio ca. 1.500 deelauto’s in zijn wagenpark. 

 

Hoe werkt autodelen met Cambio? Wie bij Cambio aangesloten is krijgt toegang tot het Cambio-wagenpark in heel België. Een Cambio-gebruiker kan een wagen reserveren voor de periode dat hij/zij er één wenst en op het moment dat hem/haar het beste past. 

 

Als gebruiker betaal je een beperkt maandelijks abonnement en betaal je verder enkel in functie van je gebruik (tijd en kilometers). Alle kosten zijn inbegrepen in de prijs (verzekering, brandstof, onderhoud…), de vaste kosten vallen weg. 

 

Reserveren kan 24/7, zowel telefonisch, als via de website en de app van Cambio. De dienst is dus ook bereikbaar voor inwoners die niet beschikken over een smartphone of mobiel internet. De auto kan voor een uur, een dag of zelf voor meerdere dagen worden ontleend. Reserveren kan al lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek. De Gemeente Pepingen - persbericht 

 

gebruiker pikt de auto op aan zijn standplaats en brengt deze op het einde van de rit terug, klaar voor de volgende gebruiker. 

 

Proefaanbod – tijdelijke actie! 

Inwoners die zich binnenkort inschrijven, kunnen beroep doen op een tijdelijke actie die Cambio samen met de gemeente aanbiedt. Ze krijgen 35 euro korting, gelijk aan de waarde van de instapkosten. Op deze manier kunnen inwoners het systeem gemakkelijk uitproberen en zo proefondervindelijk ervaren of Cambio inderdaad een geschikt vervoersalternatief is. 

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief