PEPINGEN - Een warme Kerst met Radio Blabla vanuit villa Vander Stokken

PEPINGEN - Een warme Kerst met Radio Blabla vanuit villa Vander Stokken

Image1
 
Image2
 

Sinds het begin van de Corona-crisis zijn in vele woonzorgcentra ‘crisisvrijwilligers’ geweest. Zo ook Zoon Sieger en vader Michel Dumont uit Lennik. Telkens werden ze hartelijk ontvangen door Charlotte en Inge, die hen, na een korte briefing aan het werk kregen. Middagmaal rondbrengen bij de bewoners, koffie opdienen, helpen met logistieke taken, en wandelen met de bewoners behoorden tot het vrijwilligers-takenpakket. Momenteel worden de taken, waarbij er mogelijks rechtstreeks contact is met de bewoners vermeden. 

 

Door die leuke samenwerking ontstond het idee om op de vooravond van Kerstmis een uitzonderlijk project op te zetten. Ze zouden ‘Radio maken’ voor heel het Woonzorgcentrum.

 

Als werktitel werd gekozen voor ‘(Kerst) Radio BlaBla vanuit de Vanderstokken Villa!

 

Dit alles kadert ook in hun project van de “Warmste week”. Op deze manier proberen de medewerkers  van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken te zorgen voor een extra warme en gezellige Kerstsfeer. De families werden op de hoogte gebracht en vanaf dan stroomden de verzoekjes binnen… 

 

Liedjes zoals Oma’s aan de top, Hoop doet leven, Leef!, Formidabele Kerstmis, Vrolijke vrienden, Mooi ’t leven is Mooi en Suza Nina galmden door de luidsprekers. 

 

Michel trommelde zijn andere zoon Joren op en het gelegenheids-presentatieduo was geboren. De muziek ligt klaar, de ontelbaar vele verzoekjes zijn gesorteerd en er zijn zelf enkele mooie en warme kerstwensen voor de bewoners van WZC Vanderstokken ingesproken door Christoff en Garry Hagger. Ook Gunther Neefs was direct bereid om mee te doen. Joren en Michel glunderen want deze Kerstradio wordt alvast iets uniek in onze streek.  Het verzoekprogramma werd donderdag gedurende 3 uur uitgezonden in het volledige gebouw van het Woonzorgcentrum Vanderstokken in Pepingen. Ook dit was technisch niet zo niet evident. Daarvoor dank aan André Seghers voor de hulp. 

 

Het was een hartverwarmende dag met warme, liefdevolle, vrolijke en hoopvolle wensen aan iedereen. De verbondenheid vanop afstand was mooi en bijzonder aanwezig. Een lach, een traan, wat dansen en zingen, … alles was er om een mooie kerstperiode in te gaan. 

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 dec 2020

archief