PEPINGEN - 10 jaar Kinderschuur gevierd

C21

PEPINGEN - 10 jaar Kinderschuur gevierd

Pep_10_jaar_kinderschuur
Heel wat genodigden voor 10 jaar kinderschuur. - Foto Marc Sluys
 

De Kinderschuur in Pepingen vierde haar 10-jarig jubileum of tinnenjubileum van de buitenschoolse kinderopvang in Pepingen.  Het nieuw jong geweld, hun familie en al wie in het verleden of het heden te maken had of heeft met de kinderschuur was op het feest. De gemeente wil blijven investeren in een OPVANG waar ELK KIND zich goed voelt.

Burgemeester André De Roubais huldigde de mensen die sturing gaven tot de oprichting van deze kinderschuur. “Om te beginnen wil ik Sonja Becq vernoemen omdat zij ons de ‘kinderopvang binnen een gemeentelijk beleid’ duidelijk maakte. Graag vermeld ik ook Daan Vanderhulst en Erwin Cuyx, toenmalig directeur en regionaal coördinator van Opbouwwerk Haviland. Een infoavond in november 1996 waarop Marie-Therése Vande Velde de kinderopvang in Lennik beschreef, gaf ons een concreet beeld van zo’n initiatief.

De deelnemers aan deze vergadering maakten ons duidelijk dat er een potentieel voor handen was om de opvang uit te bouwen.

Contacten met de scholen en een enquête konden dit alleen maar bevestigen. Met het schepencollege werd dan deelgenomen aan een opendeurdag van Opbouwwerk. Wij trokken naar een aantal locaties in de streek. Hier leerden wij Hugo Partous kennen.

Zijn enthousiasme bij de uitleg omtrent kinderopvang is ons steeds bijgebleven.

Als wij een locatie vonden konden wij nu snel aan de slag.

Eerst werd de huur van een woning overwogen tot het idee groeide om het woonhuis van de hoeve Vander Stokken, waarvan een aantal lokalen als onderkomen van de jeugdclub Jungle gebruikt werden, om te bouwen tot wat het hier vandaag is. De jeugdclub kon dan ook naar nieuwe lokalen.”

En toen kwam het papierwerk eraan.

Na het opstellen van een beleidsplan en een erkenningsdossier hebben wij duidelijk ervaren dat deze dossiers voor een dynamiek zorgden.

De toenmalige verantwoordelijke van K&G, Christine Van Laethem, danken wij voor haar verduidelijking van de wetgeving.  Wij danken eveneens Leen Pollé voor de fijne inbreng in dit dossier. Leen was vele jaren voorzitter van het lokaal overleg.Huidig voorzitter Annick Dumolin volgde haar op. Bedankt ook Erwin Cuyx, die ons hierstraks reeds een bezoekje bracht, om gids te zijn in dit dossier.

Dank ook aan de administratie van gemeente en OCMW en de scretarissen Frieda en Leen.

Op 1 september 1999 konden wij dan van start gaan, weliswaar met de nodige kinderziekten, maar met heel veel enthousiasme van de coördinator en de begeleiders.

Maar toen moest deze locatie ook een naam krijgen. Wij organiseerden een wedstrijd onder de kinderen die naar de opvang kwamen.

De inzending van Tim en Sofie Van Malderen kwam als winnaar uit de bus met de naam “Kinderschuur”. Dus op het geboortekaartje kwam ‘Kinderschuur”.

Het starters-personeel bestond uit Veerle Agneessens, Linda Steenhout en Vera Leroy.

Spoedig kwam Martine Van Geel aansluiten in de groep van de begeleiders.

Dus mogen vandaag niet alleen 10 jaar Kinderschuur vieren maar ook 10 jaar trouwe Martine.

En we groeiden en de lokalen konden het aantal kinderen niet meer aan en we zochten en vonden een uitweg naar de school in Pepingen waarvoor onze dank aan de bestuurders van de school. En zo roeiden wij verder tot vandaag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief