Kinderen afzetten en ophalen wordt veiliger in centrum PEPINGEN

Kinderen afzetten en ophalen wordt veiliger in centrum PEPINGEN

Dsc08290_kinderschuur
 

De Pepingse gemeenteraad keurde dinsdag een aantal voorstellen goed om de mobiliteit te verbeteren en Pepingen verkeersveiliger te maken. “We zorgen ervoor dat de kinderen van de Pinokkio crèche en de Kinderschuur veilig kunnen worden afgezet op opgehaald en voorts voeren we opnieuw verkeersremmende maatregelen in op de Hondzochtstraat”, aldus schepen van mobiliteit Saskia Beeckmans (LVB – Lijst van de Burger).

 

De Ninoofsesteenweg is in Pepingen de belangrijkste as voor doorgaand verkeer. In en rond het dorpscentrum is het er tijdens de spits steeds druk. Naast de vele handelaars zorgen ook de school, de voor- en naschoolse opvang en de crèche voor heel wat drukte en soms voor gevaarlijke toestanden. Ouders parkeren of staan stil met de wagen op plaatsen die hiervoor niet bedoeld zijn. Om deze situatie te legaliseren en normaliseren, werd in samenspraak met de politiezone een Kiss & Ride zone ingericht aan de Kinderschuur en op het gemeenteplein nabij crèche Pinokkio. Nog op het gemeenteplein worden naast de houtzagerij en achter de politiepost telkens twee plaatsen voorzien voor kort parkeren die een kort bezoek aan het gemeentehuis of de crèche moeten vergemakkelijken.

 

Voor de Hondzochtstraat werd ook een nieuw verkeersreglement goedgekeurd waarbij de bloembakken opnieuw hun plaats zullen krijgen op tussen de Kapellestraat en de Nieuwe baan. “De verkeersmetingen van 2020 toonden zelfs uitschieters waarbij tot wel 161 km/u werd gereden. Het is dus absoluut noodzakelijk om met deze maatregelen de verkeersveiligheid op de Hondzochtstraat te verhogen. Het mobiliteitsplan, dat met een gespecialiseerd bureau zal worden uitgewerkt, zal binnen afzienbare tijd andere maatregelen lanceren voor Pepingse straten met dezelfde problematiek.”, zo besluit LVB schepen van mobiliteit Saskia Beeckmans.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021

archief