De houtzagerij in centrum PEPINGEN wordt kinderopvang

De houtzagerij in centrum PEPINGEN wordt kinderopvang

20210224_151540
(vlnr. Burgemeester Eddy Timmermans, Schepenen Saskia Beeckmans, Greta Cochez en Rudi Seghers)
 

In 2018 keurde de Pepingse gemeenteraad een verkoopovereenkomst van de houtzagerij in het centrum van de gemeente goed met kinderdagverblijf Infano. Het dossier viel echter stil, de overeenkomst werd nooit getekend en het gebouw bleef onaangeroerd. Het huidige LVB bestuur pikt de draad met het verleden opnieuw op en sloot een nieuwe overeenkomst af met Infano om er een kinderopvang in uit te baten.

Burgemeester Eddy Timmermans (LVB – Lijst van de Burger) verduidelijkt dat dit de baan vrijmaakt voor een volwaardige kinderopvang in Pepingen, goed voor 36 plaatsen.  “De voorbije maanden hebben we op basis van nieuwe opmetingen en een nieuw schattingsverslag hard gewerkt aan een nieuwe verkoopovereenkomst. De voormalige overeenkomst had nog een zogenaamde “Sale & Leaseback formule”, waarbij de schuur werd verkocht en de gemeente ze voor pakweg €8.000 euro per maand opnieuw zou huren van Infano. In de huidige overeenkomst kiezen we er niet voor om het gebouw gedeeltelijk terug te huren na verkoop, maar kiezen we voor de enige realistische en financieel gezonde oplossing.

Door de verhuis van de kinderopvang naar de Zagerij komt de ruimte in het gemeentehuis die aansluit op de vredestuin vrij. Dit betekent dat er nu ook werk kan gemaakt worden van de noodzakelijke verbouwing van het huidige gemeentehuis."

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021

archief