Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV 2020-2021) Groep 3. Slotmoment in de bibliotheek van PEPINGEN

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV 2020-2021) Groep 3. Slotmoment in de bibliotheek van PEPINGEN

Img_20210310_171436
 
Img_20210310_175750
 

Van de 9 jongens en meisjes uit de scholen van Pepingen en het Orthopedagogisch Centrum Huize Terloo zie je er 6 op foto met het boek dat ze kregen voor hun inzet voor de Kinder- en Jeugdjury.

 

Het waren weer leuke samenkomsten in de bibliotheek van Pepingen. De jongeren die vorig jaar met de Kinder- en Jeugdjury begonnen, gingen moeiteloos door naar groep 3. Ze maakten bovendien behoorlijk wat reclame, zodat er dit jaar 3 nieuwe leden waren. Zo kwamen we aan een mooie gevarieerde groep van 9 jongeren: 5 jongens/4 meisjes, 5 jongeren van Huize Terloo /4 jongeren van Pepingen. 

 

De meeste deelnemers lezen graag boeken, voor sommigen gaat het wat moeizamer, maar wanneer ze samenkomen wordt er met veel plezier gepraat en gewerkt rond de boeken. Soms kunnen ze natuurlijk moeilijk stilzitten aan de tafels op anderhalve meter van elkaar. Ze hebben dit corona-jaar al zoveel beperkingen van de bewegingsvrijheid. Maar actie was er in de vorm van knutselen, en interactie tussen de deelnemers was er zeker.  En! Ze maakten weer eens kennis met het genot van het lezen. 

 

Het best laten we natuurlijk enkele kinderen hierover zelf aan het woord:

“Ik vind alles leuk, vooral knutselen …. “(Luyna)

“Ik vond de knutselactiviteitjes heel leuk en ik vond de boeken leuk. Niet alle boeken vond ik leuk. Ik vind het leuk om al 2 jaar in de KJV te zitten.” (Lisa)

“Ik vind het heel leuk.” (Theo)

“Leuk boek dat vertelt van iemand in een boot. Een spin maken. Knutselen.” (Jeano)

“Ik knutsel graag. Ik vond het leuk.” Emilio

“Ik lees heel graag. Ik knutsel heel graag.” (Aysa Marie)

 

In een echt stemhokje brachten de juryleden op woensdag 10 maart hun stemmen uit. Nummer 3 werd ‘Louise laat niet los’ van Håkon Øvreås , nummer 2 werd ‘De weglopers’ van Ulf Stark, en op de eerste plaats staat het boek over kunst ‘Dit is geen cobra’ van Bette Westra. Jongeren en kunst, het kan duidelijk. 

 

Ze hebben het allemaal fijn gevonden en hun best gedaan. Het KJV diploma was dan ook verdiend. Net als het mooie posterboek met gedichten, voor elke maand een. Dit evenement kon doorgaan dankzij het initiatief en het onthaal van de bibliotheek van Pepingen, de uitstekende begeleiding van Eliane De Moor en de steun van Kiwanis Zottegem - Egmont, die ook dit jaar de bedankingsboeken èn de KJV-boeken aan OC Huize Terloo schonk.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021

archief