PEPINGEN - Oppositie vraagt aankoop en verspreiding van reflecterende huisnummers voor elk gebouw in de gemeente Pepingen

PEPINGEN - Oppositie vraagt aankoop en verspreiding van reflecterende huisnummers voor elk gebouw in de gemeente Pepingen

Img_5610_lw
 

De oppositiepartijen CD&V, DVP en N-VA vragen tijdens de komende gemeenteraad van dinsdag 23 maart om elk gebouw in de gemeente te voorzien van een reflecterend huisnummer.

 

Duidelijke huisnummers zijn van levensbelang!

Deze boodschap werd al meerdere malen benadrukt door de verschillende hulpdiensten en het is een onderwerp dat nog steeds actueel is. Het belang van reflecterende huisnummers kreeg recent nog de nodige media aandacht. Een huisnummer dat goed zichtbaar is van op de openbare weg verplicht. Toch merken we nog vaak dat huisnummers amper leesbaar zijn of zelfs ontbreken. Vooral ’s nachts en bij slecht weer zijn huisnummers moeilijk leesbaar.

 

Elke seconde telt

Hulpdiensten hebben geen tijd te verliezen! Wanneer huisnummers onvindbaar of moeilijk leesbaar zijn gaat door het zoekwerk kostbare tijd verloren. Bovendien kan het ook zeer nuttig zijn voor een nieuwe postbode of de talrijke diensten die pakketten aan huis leveren. Daarnaast zullen bezoekers, die de bestemming niet goed kennen, er blij om zijn.

 

Voorstel oppositie

“Met ons voorstel willen we de inwoners daarin ondersteunen en voorzien we op basis van de beschikbare gegevens alle bewoonde gebouwen van een nieuw, reflecterend huisnummer. We stellen ook voor dat de gemeente zorgt voor de verspreiding van de reflecterende huisnummers samen met een folder en richtlijnen voor plaatsing. Verder voert de gemeente een brede informatiecampagne over de beschikbaarheid van de nieuwe huisnummers en over het belang van goed zichtbare huisnummers. Bij nieuwbouwwoningen of hernummering van de straat wordt automatisch een reflecterend huisnummerplaatje aangeboden.” aldus de gezamenlijke oppositie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021

archief