PEPINGEN - Oppositie wenst losloopweide voor honden

PEPINGEN - Oppositie wenst losloopweide voor honden

20210320_150809
 

De lente is bijna in het land. De bossen, boomgaarden en velden staan bijna in bloei. Een stevige wandeling met de trouwe viervoeter houdt zowel baasje als hond in een optimale conditie. Honden zijn van harte welkom in Pepingen, maar enkel aan de leiband.  

 

"In onze gemeente zijn er nog geen losloopweides voor honden. In de naburige gemeenten heeft men hier al wel werk van gemaakt. In Pepingen bestaat de vraag nochtans ook. In zitting van 23 maart 2021 zet de voltallig oppositie dit punt daarom op de agenda van de gemeenteraad "aldus initiatiefnemer DVP gemeenteraadslid Kristof De Cuyper. 

 

Hondenlosloopweides zijn afgebakende stukken groen waar honden vrij mogen rondlopen. Hier kunnen honden, onder het waakzame oog van hun baasjes, veilig en vrij rondlopen en ravotten. De inrichtingskost is relatief klein, want een klein houten omheining met toegangspoortje kan al volstaan.

 

De fracties CD&V , DVP en N-VA  stellen de geboorteboomgaard als locatie voor. Daar is voldoende dichte bewoning op wandelafstand, minimale aangrenzende bewoning, parkeergelegenheid en op de site zelf die reeds eigendom is van de gemeente, is reeds gras als ondergronds aanwezig. De rustige en natuurlijke omgeving van de geboorteboomgaard is de ideale omgeving om je hond uit te laten. 

 

De aanleg van een hondenlosloopweide – het plaatsen van een afsluiting, toegangspoortjes, infobord, zitbank, het maaien van het gras en ledigen van de afvalbak - kan de gemeentelijke uitvoeringsdienst voor haar rekening nemen. Een reglement "hondenlosloopweide" kan snel opgesteld worden gezien al heel wat buurgemeenten goede voorbeelden hebben.

 

Voor eventuele nog bijkomende locaties voor omheinde losloopzones kan een oproep gelanceerd worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021

archief