PEPINGEN - Marcel Seghers neemt afscheid van de politiek

C21

PEPINGEN - Marcel Seghers neemt afscheid van de politiek

Pep_marcel_seghers_echtgen
Marcel Seghers samen met zijn echtgenote. - Foto's Marc Sluys.
 
Pep_marcel_seghers_bloemen
Pep_marcel_seghers_speach
Pep_marcel_seghers_medaille
Marcel Seghers kreeg van Minister Ceyssens een medaille. Foto Marc Sluys
 
Dsc_8103
Dsc_8075
Pep_afscheid_marcel_seghers_overz
 

 Open Vld Pepingen nam vrijdagavond afscheid van boegbeeld Marcel Seghers. Ze deden dit in aanwezigheid van  Minister Patrica Ceyssens, de kandidaten voor de verkiezingen van 7 juni Irina De Knop, Kathleen D’Herde , Luc Van Biesen en Dirk Janssens, alsook alle aanwezige Vld afdelingen van het Pajottenland en Zennevallei

Voorzitter Rene Devos van VLD-Pepingen; “ Marcel Seghers ken ik ongeveer een 15 jaar, er zijn veel personen in de zaal die Marcel reeds veel langer kennen . Ik denk aan Paul Claes, die met hem als burgemeester, 6  ambtstermijnen heeft gedaan, dus 36 jaar !  aan Willy Schollaert die hem ook van het begin kent , zoals vele anderen .

Marcel was gekend als VLD politieker maar nog meer als de man van de Bellingse feesten”

Op 18 jarige leeftijd, in het laatste jaar van het  Atheneum van Halle is Marcel lid geworden van de liberalen van Halle, zijn eerst lidkaart dateert van 1956. Hij heeft in zijn lange politieke loopbaan ( 38 jaar )  vele functies uitgeoefend, van gemeenteraadslid, tot zelfs parlementair vertegenwoordiger.

Als ik hem vraag wat zijn de mooiste momenten in de politiek:  dan is dit de dag dat hij als burgmeester van Bellingen de eed heeft afgelegd , hij is burgemeester van Bellingen geweest van 1970-1976.   Het tweede mooiste moment was, wanneer hij volkvertegenwoordiger is geworden in 1994.

Als ik aan Marcel vraag,  Marcel, je hebt nu een lange politieke loopbaan (38 jaar ) wat is er volgens u nu veranderd in politiek , in het algemeen,  in deze ruime tijdspanne ?

Dan antwoordt hij mij dat hij de indruk heeft dat vroeger een veel meer bewuste keuze werd gemaakt, dat  vroeger meer  ideologisch was ,  en men meer werkelijk deel uitmaakt van een politieke familie,   waarbij de nadruk op het woordje familie wordt gelegd.

Nu heeft hij de indruk, dat het scoren alleen als zeer belangrijk wordt beschouwd en omdat te bereiken de politieke ideologische ingesteldheid op een tweede , ondergeschikte plaats is gekomen. Politieke familie , vrienden   zijn woorden die Marcel Seghers ook zeer nauw aan het hart liggen.”

Marcel Seghers is de kracht achter de halfoogstfeesten in Bellingen.

Rene Devos: “Deze wordt wel  ééns de moeder van de zomerfeesten genoemd, hij is hiermee begonnen in het jaar 1958.  Dit was iets nieuws, een nieuw concept, zeker in onze regio. De feesten van Bellingen zijn bekend geworden tot ver buiten onze regio en vormen ook een vast begrip.    In 2007 hebben ze overigens hun 50 ste verjaardag gevierd.

Hier heeft Marcel een vaste vriendenkring opgebouwd en dank zij zijn “ stimulering “ “ coaching “ bestaan deze nog heden .

De zaal De Kring.

Deze zaak was oorspronkelijk bestemd om een opslagplaats te worden voor plastiek.

Dank zij de volhardendheid van Marcel , kon deze zaak verworven worden door de gemeente, die daarna uitgebouwd werd tot een prachtige feestzaal , een moderne en praktische keuken. Vele verenigingen, zowel culturele ( bijvoorbeeld het toneel) al de verenigingen die er hun talrijke eetfestijnen kunnen houden. , dit alles bevordert het cultureel leven, maar ook het sociaal leven en de contacten.
Een derde belangrijke verwezenlijking is de bibliotheek in Bellingen.

Er werd een kleine, maar zeer goede , moderne bibliotheek in Bellingen opgericht, die overigens nog steeds aangepast wordt aan de noden van de tijd.

Verschillende delegaties van uit het buitenland zijn deze bibliotheek reeds komen bezoeken.”

Marcel heeft nog tal van andere verwezenlijkingen gedaan, zoals de oprichting van Pep in Gen, waarbij kunstenaars van Pepingen worden gestimuleerd en geholpen ;  de anti-breekwerf te Pepingen, het verzet tegen atoomafval in Pepingen, Heikruis, maar zeker ook de  oprichting  van de liberale partij in 1960 in Pepingen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 aug 2022

archief