Scholenveldloop en Generatie Rookvrij in PEPINGEN

C21

Scholenveldloop en Generatie Rookvrij in PEPINGEN

Dsc08710
 
Dsc08668
 
Dsc08678
 
Dsc08838
 
Dsc08908
 
Dsc08934
 
Dsc08946
 
Dsc08960
 
Dsc08652
 

Dit schooljaar vinden de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ plaats van 20 september tot 15 oktober 2021. De Vlaamse Veldloopweek is een initiatief van Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), MOEV, Sport Vlaanderen, het Netwerk Lokaal Sportbeleid en de Vlaamse Atletiekliga.

In Pepingen vond de scholenveldloop opnieuw plaats op de terreinen van het Paul Claes Stadion, in samenwerking met de scholen Harten Troef en Spring in’t Veld. Vorig jaar werd de veldloop noodgedwongen door beide scholen apart georganiseerd in kader van de coronamaatregelen. Ook dit jaar nam de organisatie haar voorzorgsmaatregelen en moest de veldloop doorgaan zonder publiek. Hopelijk mogen volgend jaar de supporters weer op de eerste rij staan.

Dat weerhield de 417 leerlingen er echter niet van om hun beste beentje voor te zetten onder luid gejuich van hun medeleerlingen. In de twaalf reeksen die plaatsvonden (2 reeksen per leerjaar, opgesplitst per geslacht) werd er duchtig om de ereplaatsen gestreden. Ook de leerkrachten lieten zich van hun meest sportieve kant zien en liepen na de veldloop een extra rondje.

Na de veldloop verzamelden de klassen zich en kreeg elke leerling een bellenblaas in kader van de preventiecampagne ‘Generatie Rookvrij’. Het doel van de campagne is om te streven naar een maatschappij waarin ieder kind dat vanaf 2019 wordt geboren, rookvrij kan opgroeien. De kinderen bliezen volop bellen onder het motto ‘we blazen liever bellen dan rook’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief