Geen testmoment BE-Alert in PEPINGEN

C21

Geen testmoment BE-Alert in PEPINGEN

Img_6276_ok_h3_lw
 

Op donderdag 7 oktober zetten vele gemeenten het alarmeringsplatform BE-Alert in tijdens een grootschalig nationaal testmoment. Het doel van dit testmoment was voornamelijk om de capaciteit van BE-Alert op de proef te stellen tijdens een piekbelasting.

 

BE-Alert een belangrijk hulpmiddel om snel alarm te kunnen slaan

 Op een mondelinge vraag van CD&V-gemeenteraadslid Peter Van Cutsem aan het schepencollege bleek dat de gemeente Pepingen niet deelnam aan het testmoment van BE-Alert op 7 oktober 2021. Bij monde van Saskia Beeckmans achtte het college van burgemeester en schepenen het niet nuttig om hieraan deel te nemen omdat alles naar behoren werkt.

“Dat een ramp of incident vele vormen kan aannemen konden we het voorbije jaar helaas meermaals ervaren. Daarom is BE-Alert een belangrijk hulpmiddel. 
Spijtig dat de gemeente niet deelnam want door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien maken we onze inwoners bewust van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie” zegt gemeenteraadslid Peter Van Cutsem.

In de aandacht 

Het testmoment was tevens de ideale gelegenheid om de inwoners die nog niet zijn ingeschreven op te roepen om dit te doen op de website www.be-alert.be

 

“Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert-bericht krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. Burgers correct én snel informeren is bij crisismomenten immers ontzettend belangrijk.” besluit gemeenteraadslid Peter Van Cutsem.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief