PEPINGENaren kopen samen bomen en planten aan

C21

PEPINGENaren kopen samen bomen en planten aan

Img_5355
 

Op zaterdag 27 november organiseerde de gemeente Pepingen in samenwerking met de milieuadviesraad en de milieudienst de jaarlijkse samenaankoopactie van haagplanten, bodembedekkers, kleinfruit en hoogstam – halfstam – laagstam fruitbomen.

 

Voor de inwoners van Pepingen geeft de gemeente een rechtstreekse subsidie per hoogstam fruitboom en per haagpakket, variërend tussen 1 en 8,75 euro, telkens afhankelijk van de soort. Die werd reeds verrekend in de aankoopprijs.

 

Greta Cochez, schepen van Milieu in Pepingen: “We slaan de handen in elkaar voor meer streekeigen groen in onze gemeente. Die samenwerking heeft zo zijn voordelen. Al onze inwoners kregen de kans om kwalitatief plantgoed aan te kopen aan voordelige prijzen. En ze deden dit ook massaal. We zijn heel fier dat onze dorpsgenoten via de groepsaankoop zo’n 28 hoogstam fruitbomen, 42 halfstam fruitbomen en 25 laagstam fruitbomen kwamen afhalen. Daarnaast zullen er na vandaag ook zo’n 1.000 haagplanten, 528 bodembedekkers en 108 stukken kleinfruit zoals braambessen en frambozen aangeplant worden in onze gemeente. Op steeds meer plekken in onze gemeente halen onze dorpsgenoten de natuur binnen handbereik.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief