HEIKRUIS/HERFELINGEN/KOKEJANE – Cannabisplantage ontdekt en opgedoekt

C21

HEIKRUIS/HERFELINGEN/KOKEJANE – Cannabisplantage ontdekt en opgedoekt

Gemelli_6_feb_2022__5_
HEIKRUIS/HERFELINGEN/KOKEJANE – Cannabisplantage ontdekt en opgedoekt - © Deschuyffeleer
 
Gemelli_6_feb_2022__11_
HEIKRUIS/HERFELINGEN/KOKEJANE – Cannabisplantage ontdekt en opgedoekt - © Deschuyffeleer
 
Cannabisplant
HEIKRUIS/HERFELINGEN/KOKEJANE – Cannabisplantage ontdekt en opgedoekt - © Deschuyffeleer
 

De  recherche van de politie Pajottenland heeft zaterdagvoormiddag een nog actieve en derhalve illegale cannabisplantage met ongeveer 500 planten opgedoekt. Dit gebeurde in de gebouwen die in het verleden behoorden tot de horecazaken Marcello’s en Gemelli. Dat in sé leegstaand handelspand bevindt zich op het grondgebied van Pepingen/Heikruis op de hoek van Steenweg Asse en de Kleine Brusselstraat. In het lopend drugsonderzoek zijn twee mannen die er werkten en sliepen aangehouden en voorgeleid voor verhoor. Wie de opdrachtgevers zijn zal het onderzoek moeten uitwijzen. Bijkomende aanhoudingen zijn dan ook niet uit te sluiten.

Tijdens de inval werd geen oogstrijpe cannabis gevonden maar wel restanten van planten die wijzen op minstens één eerdere oogst en voorbereidingen die duiden op een volgende teelt. Cannabis is de basisplant voor wiet, marihuana en hasj. Tips van verdachte handelingen waren de aanzet voor de lokale politie voor een nauwgezet speurders- en observatiewerk. De plantage die werd opgezet in de garage en deels in de woning wordt omschreven als professioneel.  Zo was zij voorzien van een licht- en verwarmingsinstallatie en bewateringsapparatuur. De elektriciteit voor de plantage werd afgetapt via de hoofdleiding. De politie vorderde de nutsmaatschappij Fluvius om ook de elektriciteit in het pand af te sluiten.

De technische dienst van de gemeente Pepingen stond in voor de evacuatie van de installatie en de planten die verder worden vernietigd. In zulke situatie wordt een proces-verbaal opgemaakt, het parket wordt ingeschakeld en er volgt al dan niet een verwijzing naar de correctionele rechtbank.

Meldingspunt politie

Iets verdachts opgemerkt? Ook de politie Pajottenland heeft aandacht voor fenomenen die de samenleving kunnen ontwrichten.  De burger, u dus, is hierin een onmiskenbare partner. Uw meldingen zijn dan ook welkom. Het online-meldingspunt wordt op weekdagen dagelijks geconsulteerd. Voor noodoproepen belt U steeds het noodnummer 101 of 112 (mobiel).  Uiteraard is de politiezone Pajottenland ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 054 31 35 01 en kunnen de wijkwerkers bereikt worden op hun mobiele telefoon wanneer U nuttige informatie mondeling wenst door te geven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 03 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief