Paasbrunch in 't veld te PEPINGEN

C21

Paasbrunch in 't veld te PEPINGEN

20210604_112107_img_2147
 

Middenin de Pepingse velden, rechtover de hoevewinkel in Pepingen (Lossestraat 3D), vind je de idyllische vijver. Op dit stukje prachtige natuur ben je omringd door de velden waar wij onze witloofwortelen kweken, alsook ook onze aardbeien, wortelen, aardappelen, bloemkolen, boontjes, ...  Binnenkort zetten we hier enkele picknickbanken, tafeltjes en stoelen neer waar de mensen kunnen brunchen. Onze allereerste brunch vindt plaats met Pasen. Op zaterdag 16/04, zondag 17/04 of maandag 18/04 kunnen de mensen hier namelijk hun idyllische plekje en paasbrunchbox reserveren. Meer info vind je op onze website: www.fruitandme.be. Nadien volgen nog andere initiatieven: moederdagbrunch, picknick take away, apero take away,...

 

Een klein beetje geschiedenis over ons bedrijf:

Wij zijn familiebedrijf Vandersmissen-Crispel Groenten & Fruit (gelegen te Lossestraat 3D, Pepingen). Een familiebedrijf waarvan de geschiedenis zich meer dan 35 jaar geleden situeerde op een veld in Pepingen. De allereerste bloemkool werd hier geteeld door Rudi Vandersmissen & Louisa Crispel in 1985. Toen nog een piepjong getrouwd koppeltje dat het boeren al van jongs af aan had meegekregen van thuis. Op een zonnige zaterdagochtend in mei vertrok Rudi met een auto volgeladen met bloemkolen naar de boerenmarkt in Gaasbeek om daar vol trots en enthousiasme zijn bloemkolen aan de man te brengen. Na 15 minuten keerde hij terug naar huis... Zo fier als een gieter en volledig uitverkocht. Dat is het begin van ons verhaal... Want van het zaaien van het zaadje op het veld tot het rooien van de witloofwortel en het oogsten van de krop, alles wordt hier zelf gedaan op ons bedrijf. 

 

Vandaag, 37 jaar later, zijn we een (h)echt familiebedrijf. Want Vandersmissen-Crispel Groenten & Fruit bestaat niet alleen uit Rudi & Louisa. Sinds 2011 zit ook zoon Steven mee in het bedrijf, en in 2014 verloor ook zoon Matthias zijn hart aan het telen van eigen groenten. En zo gaat ons verhaal verder. Je vindt ons elke vrijdag- en zaterdagvoormiddag in onze thuiswinkel te Pepingen. En je vindt ons terug, met een uitgebreid assortiment groenten & fruit, op volgende wekelijkse markten: dinsdag in Lennik, woensdag in Dilbeek, donderdag en zaterdag in Halle en vrijdagnamiddag in Sint-Pieters-Leeuw. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief