PEPINGEN gaat voortaan rolstoelvriendelijke picknicktafels aankopen

C21

PEPINGEN gaat voortaan rolstoelvriendelijke picknicktafels aankopen

Rolstoelvriendelijke_tafels_3
Raadsleden Kristof De Cuyper (DVP), Peter Van Cutsem (CD&V) en Gerda Claeys (N-VA) aan een picknicktafel in Pepingen die door rolstoelgebruikers niet bruikbaar is.
 

De gemeente Pepingen zal in de toekomst tafels voor haar openbaar domein aankopen die ook rolstoelvriendelijk zijn. Het gezamenlijk voorstel van de CD&V, DVP en N-VA fractie werd unaniem goedgekeurd
.“Mensen met een beperking moeten volwaardig gebruik kunnen maken van het openbaar domein. We stellen echter vast dat veel tafels op openbaar domein momenteel niet rolstoelvriendelijk zijn ingericht. Er is geen langer tafelblad voorzien en een logge structuur verhindert om mensen met een beperking op de uiteinden van de bank te laten plaatsnemen. Dit kan volgens ons anders en beter, door bij het vervangen of plaatsen van nieuwe tafels uitsluitend te kiezen voor rolstoelvriendelijke picknicktafels en bij de plaatsing rekening te houden met de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.” zegt gemeenteraadslid Peter Van Cutsem namens de gezamenlijke oppositie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2023

archief