Sluiting overweg Hoge Kouter te Beert creëert gevaarlijke verkeerssituatie

C21

Sluiting overweg Hoge Kouter te Beert creëert gevaarlijke verkeerssituatie

Overweg_1_lw
 

De overweg “Hoge Kouter” te Beert werd op 25 juni 2021 definitief afgesloten. Een maand na de sluiting werden de tijdelijke informatieve verkeersborden door Infrabel weggehaald. Negen maanden later heeft de gemeente nog steeds geen aangepast en definitief verkeersreglement goedgekeurd. Dit zorgt voor een zeer onduidelijke en gevaarlijke verkeerssituatie in de straat. Tijdens de gemeenteraad van 22 maart 2022 kaartte CD&V-gemeenteraadslid Peter Van Cutsem deze problematiek aan.

 

GPS stuurt chauffeurs vaker richting overweg

“Door het ontbreken van een definitieve beslissing, wordt de aangepaste verkeersinformatie niet opgenomen in de verkeersdatabank. Hierdoor stuurt het GPS-systeem bestuurders nog steeds richting gesloten overweg. Door de zeer smalle weg met gracht ontstaan er bij het omdraaien voor de overweg gevaarlijke toestanden. Recent reed een zware vrachtwagen met oplegger, na levering in de straat, zich vast tegen een elektriciteitspaal.” zegt raadslid Peter Van Cutsem.

 

Fietsers en voetgangers

“We hebben altijd gepleit voor een alternatieve doorsteek voor wandelaars en fietsers alvorens de overweg definitief af te sluiten. Aan de platgetrapte graskant aan de omheining van de overweg is duidelijk te zien dat mensen de oversteek aan de spoorweg nog steeds gebruiken. Volgens ons is dit deels te wijten aan het feit dat wandelaars bij het ingaan van de Hoge Kouter op geen enkele manier geïnformeerd worden dat een doorgang aan de afgesloten overweg onmogelijk is, dit terwijl hun wandelkaarten aangeven dat er een doorgang is.”

 

Snel tot actie

“In de eerste plaats dringen we aan op een overleg met Infrabel voor een veilig alternatief voor de vele wandelaars en bewoners. Tijdens de gemeenteraad stelden we voor om snel werk te maken van plaatsing van bijkomende informatie- en waarschuwingsborden van “geen doorgang, gesloten overweg”, naast het bestaande signalisatiebord van ‘doodlopende straat’. Verder vragen we snel een definitief verkeersreglement met aangepast signalisatieplan door de gemeenteraad te laten goedkeuren zodat in de Hoge Kouter de gevaarlijke verkeerssituatie opgelost kan worden.” besluit CD&V-gemeenteraadslid Peter Van Cutsem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief