Wandel mee tijdens de Erfgoeddag op zondag 24 april 2022 in BELLINGEN

C21

Wandel mee tijdens de Erfgoeddag op zondag 24 april 2022 in BELLINGEN

Erfgoeddag-2022
 

 Wandel mee tijdens de Erfgoeddag op zondag 24 april 2022 in Bellingen en ontdek het plaatselijke schoolverleden

FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, organiseert op 24 april de Erfgoeddag met als slogan “Erfgoeddag maakt school”. De heemkundige kring vzw Bellingahaim sluit graag aan bij dit leerrijke initiatief. 

Met een kleine tentoonstelling in kasteel-klooster Ter Loo krijgt u de gelegenheid om de geschiedenis van het plaatselijke schoolverleden te ontdekken. In 1923 was deze locatie de startplaats van het dorpsonderwijs voor meisjes dankzij de hulp van de zusters van de Heilige Vincentius-a-Paulo. In de jaren dertig werd Ter Loo een pensionaat voor jongens van 3 tot 9 jaar, “Institut Saint-Joseph pour garçonettes” geheten. U snuift er de sfeer op van weleer en kijkt op de tentoonstelling mee in de Pepingse schoolarchieven. De tentoonstelling kan u bezoeken van 14u00 tot 18u00.

Tevens organiseert Bellingahaim op die dag haar jaarlijkse wandeldag die ook kadert in het thema van het schoolverleden. Tijdens deze wandeling doorheen het Pajotse landschap zetten we vier Pepingse schoolgebouwen in de kijker en luisteren we naar een korte getuigenis van plaatselijke oud-leerlingen of voormalige leerkrachten. De wandeling van ongeveer 8.5 km start om 14u00 stipt op de parking van het ontmoetingscentrum.

Na de wandeling en tijdens de tentoonstelling kan u in het kasteel-klooster Ter Loo (Kareelstraat 21 te Bellingen) genieten van een frisse pint en een heerlijk stuk taart.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief