Dankzij PEPINGENse oppositie meer gratis huisvuilzakken voor doelgroepen.

C21

Dankzij PEPINGENse oppositie meer gratis huisvuilzakken voor doelgroepen.

Afvalzakken_doelgroepen_lr
 

Tijdens de gemeenteraadszitting van april 2022 werd het punt besproken rond de huisvuilzakken voor scholen, kinderopvang, onthaalouders en bepaalde patiënten. Door de invoering van de Unizak, de uniforme restafvalzak, besliste de meerderheid om minder gratis huisvuilzakken ter beschikking te stellen voor bepaalde doelgroepen. De gezamenlijke oppositie vond dat het meer mocht zijn en diende een amendement in.

 

Derde keer, goede keer

Ook tijdens de gemeenteraad van juni en december 2021 werd het voorstel om meer huisvuilzakken voor bepaalde doelgroepen te voorzien, behandeld. De meerderheid hield toen voet bij stuk en stemde steeds het gezamenlijk voorstel van de oppositie weg. Maar tijdens de gemeenteraad van april 2022 werd het amendement uiteindelijk mee goedgekeurd door de meerderheid.

 

"Het amendement bestond uit 4 zaken die aangepast werden in het reglement :  1) Grote zakken voor PMD-, rest-, GFT-afval met een inhoud van 240 liter worden gratis ter beschikking gesteld van de 2 scholen, de kinderopvang Pinokkio en het OCMW; 2) Aangesloten onthaalouders, werkzaam in Pepingen krijgen jaarlijks recht op twee gratis rollen zakken voor restafval (20 stuks van 60 liter); 3) Stomapatiënten, thuisnierdialysepatiënten en personen met incontinentie die thuis verblijven hebben jaarlijks recht op twee gratis rollen grote zakken voor restafval (20 stuks van 60 liter); 4) Dit reglement treedt in werking vanaf jaar 2022", somt DPV-gemeenteraadslid Kristof De Cuyper op.

 

Blijvende ondersteuning

“Via deze ondersteuning willen we een sociale correctie doorvoeren voor Pepingenaren die extra veel afval produceren als gevolg van medische problemen. Voortaan is ook een eenvoudige verklaring van de behandelende arts voldoende” verduidelijkt N-VA gemeenteraadslid Gerda Claeys. 

 

“Deze beslissing past perfect in verdere ondersteuning van betaalbare zorg. Verder pleiten we er ook voor dat de gemeente de lokale kinderopvanginitiatieven blijft ondersteunen. Het zal in de nabije toekomst meer dan noodzakelijk worden, zodat kinderen van werkende ouders of uit kwetsbare situaties nog in een opvang terecht kunnen” besluit CD&V gemeenteraadslid Peter Van Cutsem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief