GOOIK - De INFO GOOIK nu ook te beluisteren via ' UITGESPROKEN GOOIK

C21

GOOIK - De INFO GOOIK nu ook te beluisteren via ' UITGESPROKEN GOOIK

20220614_193307
 
Sommige mensen hebben het omwille van gezichtsproblemen of ouderdom moeilijk met het lezen van de informatie die is opgenomen in het gemeentelijk informatieblad Info Gooik. Tot een tiental jaar geleden bestond in Gooik de 'WelzijnsBand', een initiatief van het Gooikse OCMW, dat werkte met cassettes. Voortaan zal Beweging.net Gooik de inhoud van relevante artikelen inlezen op een hedendaagse geluidsdrager. Deze zal op een zeer eenvoudige manier en zonder bijkomende apparatuur te beluisteren zijn. De teksten worden op vrijwillige basis, maar met een professioneel stemgeluid, ingelezen door Gooikenaar Koen Baert.
 
Beweging.net Gooik richt zich enerzijds naar thuiswonende individuele burgers. Deze zullen een eenvoudig te bedienen luidspreker ontvangen waar de ingesproken informatie is ingebracht. Er is geen speciale kennis of extra apparatuur nodig om hiermee aan de slag te gaan. Beweging.net Gooik is actief op zoek naar mensen die voor dit initiatief interesse kunnen hebben. 
Anderzijds richten ze hen naar de (Gooikse) bewoners van opvanginitiatieven voor bejaarden. Concreet gaat het naar wzc Eyckenborch in Gooik, rusthuis Strijland in Strijland, Seniorie Kesterberg in Leerbeek, wzc Vander Stokken in Pepingen en wzc Mater Dei in Heikruis. Bij een korte bevraging reageerden allen zeer positief op het aanbod van Beweging.net Gooik. Hier zal de informatie voor zij die het in groep willen beluisteren, via digitale weg bezorgd worden nl. via het youtube-kanaal van de gemeente Gooik. Al wie een computer en internet heeft kan hiermee aan de slag. Mensen die hun kamer niet kunnen verlaten, kunnen ook via de digitale luidspreker geholpen worden.
Beweging.net Gooik is er zich van bewust dat met dit initiatief geen massa mensen zullen geholpen worden, maar weet anderzijds dat zij voor deze groep mensen het verschil maken tussen op de hoogte blijven of niet, over wat er reilt en zeilt in de gemeente Gooik. 
Het is de bedoeling om dit nieuwe initiatief regelmatig te evalueren en te kijken of er nog extra mogelijkheden zijn om dit in de toekomst verder te verbreden.
 
Mensen die interesse hebben in  “Uitgesproken Gooik” kunnen contact opnemen met Jo Baert op 02/532 05 27 of 0475 41 39 11.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief