Waanzinnig Weekend HERFELINGEN is back in al zijn glorie

C21

Waanzinnig Weekend HERFELINGEN is back in al zijn glorie

Waanzinnigweekend
Waanzinnig Weekend HERFELINGEN is back in al zijn glorie - Affiche ingezonden
 

Na een afgelasting in 2020 en een afgeslankte versie in 2021 is Waanzinnig Weekend dit jaar in al zijn glorie back. De organisatoren zijn steevast van plan er terug ‘een lap op te geven’. Iedereen, van klein tot groot, is dan ook welkom tijdens het weekend van 15, 16 en 17 juli op de feestweide in de Mollestraat voor een spetterend weekend met voor ieder wat wils.  Ook voor deze volwaardige 22ste uitgave blijven de grondpijlers stevig verankerd en waarborgen ze ook deze keer flink wat leute, pret en verzet. Een overzicht.

Waanzinnig Weekend op vrijdag (15 juli)

Onder het motto 'Het gezelligste terras van Vlaanderen' wordt op vrijdagavond alvast uitgepakt met tonnen aan zomeravondsfeer. Daarvoor zorgen alvast non-stop live muziek met om 18u30 te beginnen met D’hopmaten en aansluitend 10 Cats Down, Los Kabrios, Gene Thomas evenals Bram en Lennert. Om tegemoet te komen aan de hongerigen en dorstigen is  de feestweide bezaaid met bier- en foodtrucs. Inkom 6 euro.

Ook de MTB-liefhebbers komen terug aan hun trekken. Vanaf 18 u kunnen zij de baan op voor tochten van 30 of 50 km. De avondmountainbiketochten waren in het verleden steeds een heuse voltreffer en daar tekenen de organisatoren ook dit jaar terug voor.De deelnemers worden getrakteerd op een parcours met een flink gehalte off-road doorspekt met een resem nog vrij onbekende veldwegen en single tracks in combinatie met een aantal flinke kuitenbijters waar de doortocht op de Kesterheide alvast kan van getuigen.

Waanzinnig Weekend op zaterdag (16 juli)

Op zaterdag is het op de WW-locatie vroeg dag. Al om 9u  staan organisator William Goossens en zijn team paraat om de talrijke motoliefhebbers op te vangen. “Vanuit Herfelingen krijgen ze dan een uitgepijlde motorrondrit van goed 150 km voorgeschoteld. Als organisator waren wij in 2019 uiterst tevreden met de bijval die onze jaarlijkse WW-motorrit genoot. Wij hopen dat onze formule ook dit jaar in de smaak valt en dat ons deelnemersaantal terug mag groeien. Ieder jaar bieden we een nieuw parcours aan waarbij de aandacht vooral gaat naar uitermate natuurschoon dat we vinden in gehuchten en dorpen die in sé niet zo direct behoren tot de meest gekende trekpleisters. Wij zorgen er ook dit jaar voor dat de route voldoende uitgepijld is zodat zelfs een GPS-tracking niet nodig is”.

Overeenkomstig het eerder stramien is er om 12 u de Pajotse Truckshow. Ook hier wordt de draad van 2019  terug opgenomen. Het waren toen het transportbedrijf Otstrans en de Groep Viaene die de handen in elkaar sloegen om de truckshow in het Pajottenland nieuw leven in te blazen en de rondrit veilig te laten verlopen. Na een static-show, waarbij het wagenpark door een jury nauw wordt bekeken en beoordeeld, vertrekken meer dan honderd vrachtwagens met de nodige toeters voor een rondrit van een kleine twee uur. De tien besten gaan naar huis met een prijs, net zoals de publiekslieveling overigens.

Vanaf de middag is er ook terug het zomerterras met livemuziek.

Bij avond krijgen de decibels in hartje Herfelingen een boost. Onder de noemer ‘We love the 90’s & 00’s’ zijn het dan Dj-Chaudke, Dj Squirre, Dj F.R.A.N.K en Dj Kurt die de toeschouwers op sleeptouw nemen. Ambiance zoals steeds verzekerd. De inkom is hier 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de kassa.

Waanzinnig  Weekend op zondag (17 juli)

Na de motoren en de trucks zijn op zondag de oldtimertractoren aan zet. Al om 10 u vertrekken zij van aan de feestweide voor een rondrit doorheen de Pajotse kouters.  Die organisatie, die sinds het overlijden van Bart De Klippel in 2009 zijn naam draagt, blijft een publiektrekker van formaat.

Die dag wordt het klassiek programma verder aangehouden met de misviering (10u45) in de tent met aansluitend de autowijding, de barbecue en vooral de optredens van vaste waarden uit de Vlaamse showbizz. Dit jaar zijn het Hedwig, bekend van de Voice Senior, samen met Nicky Jones, Bart en Ambidance die er moeten voor zorgen dat de sfeer in de feesttent er goed in blijft.

Ook de kinderen worden niet vergeten. Voor hen is er het kinderdorp met de mobiele kinderboerderij Joli (Heikruis), Pipo & Pipette, springkasteren en kindergrime. Voor de iets grotere kinderen is er een dansworkshop van Fundance.

Omdat ook aan mooie liedjes een eind komt wordt het om 22u voor een laatste keer fuiven geblazen. De Schieve Fuif met DB De Flippo’s maken van die afsluiter alvast een memorabel moment.

Op zondag is de toegang tot de feestweide gratis.

In de organisatie van Waanzinnig Weekend Herfelingen is Wim Claes de man achter de mountainbiketochten, staat William Goossens in voor het slagen van de motorrit, tekent de familie Ots voor het truckersgebeuren en is Bart Vannerom de spilfiguur achter de oltimertractoren. De algemene coördinatie is dan weer een taak weggelegd voor Ward Nechelput en Ann Viaene.

Nadere info is te vinden op  deze Facebookpagina en op deze website.
Tickets  zijn verkrijgbaar via deze link: https://www.eventbrite.be/o/waanzinnig-weekend-herfelingen-47711739553 of in café "De Zoete Inval" in Herfelingen-centrum. Betaling op de weide met Bancontact is mogelijk.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022

archief