Gemeente PEPINGEN werkt samen met GOOIK en beweging.net aan een FIETSBIEB

C21

Gemeente PEPINGEN werkt samen met GOOIK en beweging.net aan een FIETSBIEB

Schermafbeelding_2022-06-30_om_17
 

In Pepingen werd op de gemeenteraad van dinsdag 28 juni een opvallend agendapunt goedgekeurd. Gemeente Pepingen zal samenwerken met buurgemeente Gooik en beweging.net voor de oprichting van een ‘Fietsbieb’. 

Schepen van sport Saskia Beeckmans: “De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net zorgt ervoor dat kinderen tussen 2 en 12 jaar vlot en goedkoop een tweedehandsfiets kunnen uitlenen. Met een abonnement van € 20 en een waarborg van € 20 kan je één jaar lang een kinderfiets gebruiken. Een plotse groeispurt is ook geen probleem, want tijdens dat jaar kan je de fiets ook inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model uit het aanbod.”

“Wie meteen gewonnen is voor het idee, kan al gebruikte (maar nog degelijke) kinderfietsen inleveren. De Fietsbieb zorgt dan dat de fiets een nieuw leven krijgt en een ander kind blij maakt. Je krijgt bovendien zelf een waardebon, goed voor 1 jaar lidmaatschap. Meer informatie op www.fietsbieb.be en (binnenkort) via de gemeentelijke infokanalen.”

De Fietsbieb zal normaal gehuisvest worden aan de seniorie Kesterberg in Leerbeek (Gooik). Daarmee is ze zowat centraal gelegen voor zowel Gooikenaren als Pepingenaren. Nog bijzonder is dat het lokale uitleenpunt van de Fietsbieb zal uitgebaat worden door vrijwilligers. Als alles vlot verloopt volgens plan, gaat de Fietsbieb nog vóór de start van het nieuwe schooljaar van start.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 08 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief