Ganse zomer kunst in PEPINGEN

C21

Ganse zomer kunst in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_kunst_foto_merckx
De ploeg die een ganse zomer kunst brengt in Pepingen. (Foto Felix Merckx)
 

Kunst in Pepingen - www.kunstinpepingen.be – brengt een ganse zomer kunst in Pepingen.Het is een vrij recent spontaan gegroeide krachtenbundeling van 3 Pepingense kunstverenigingen en Klassieke Concerten. Elk van de verenigingen behoudt in het samenwerkingsproject zijn eigenheid.
Men is er in Pepingen ervan overtuigd dat ze door een gemeenschappelijke inzet de kunstparticipatie de gemeente aantrekkelijker kunnen maken en de deelneming aan de diverse kunstuitingen kunnen verhogen.
Dit jaar speelt ook buurgemeente Lennik een speciale rol in het geheel

We zetten het programma van de vier verenigingen op een rij
 

Cvoor meer gegevens zie www.mansveld.be info tel 02 532 57 11 Jos De Deckerollectief Pep-In-Gen
TEN...SLOTTE...HET BEELD
Wandelparcours hedendaagse beeldende kunst in het Kasteeldomein van Gaasbeek van 1 juli tot en met 30 augustus 2009, georganiseerd door het Kunstenaarscollectief Pep-In-Gen organiseert. Door integratie van kunst in de natuur wordt de aandacht getrokken op het waardevolle landschappelijke en culturele erfgoed.
Elk jaar wordt een ander stukje Pajottenland verkend. Pep-In-Gen organiseert dit jaar, in samenwerking met het Kasteel van Gaasbeek, een unieke wandeling in het prachtige domein en de binnentuin van het kasteel met kunst van het Collectief en een gezelschap artistieke gasten.
Met één van de kunstwerken -‘klaprozen voor vrede’ – ondersteunt het Collectief Pep-In-Gen een maatschappelijk engagement. De opbrengst van de verkoop van de klaprozen in keramiek gaat integraal naar een initiatief van onderzoekers uit België en Tanzania die reuzenhamsters trainen en inzetten voor het opsporen van landmijnen. (www.klaprozen.be)
Alle dagen van 10 tot 18u, behalve maandag.
Info: www.pep-in-gen.be  Luk Wets 02 396 28 17 en Jan Keijzer 02 396 28 55

ArtsElingen in Kunstencentrum Mansveld vzw
“ArtsElingen” is een jaarlijks initiatief van het Kunstencentrum Mansveld vzw, in en rond de Mansveldhoeve, waar schilder-dichter Jos De Decker zijn atelier heeft.
De activiteiten beperken zich niet tot de beeldende kunst, maar richten zich ook tot de liefhebbers van poëzie en tot de wandelaars in het prachtige landschap van de streek. De bedoeling is, via wederzijdse bestuiving, tot een ruimere kunst-en -cultuurbeleving te komen
Elke zondag van de maanden juli en augustus van 14 tot 18 u. – voor groepen ook op weekdagen na afspraak.
-Poëziewandeling “van het Dorp (Elingen) naar het Kasteel” en terug. Langs het parcours staan grote kleurborden met gedichten en haiku’s opgesteld. Vertrek: Mansveldhoeve. Elke zondag van de 
maanden juli en augustus van 14 tot 18 u.- voor groepen ook op weekdagen na afspraak.
Voor meer gegevens zie www.mansveld.be   info tel 02 532 57 11 Jos De Decker

Kunst in het Dorp
Kunst in het Dorp 2009 wordt ART=TIC op 5,6 en 13 september.
Kunst in het Dorp, in de tot op heden gekende versie waarbij 20 tot 30 beginnende en gevorderde artiesten hun werken presenteren in de verschillende ruimtes van het ontmoetingscentrum Ter Loo in Bellingen, zal vanaf 2009 tweejaarlijks plaatsvinden.
Het kunstevenement zal afwisselend georganiseerd worden met een speciale editie genaamd ART=TIC. Op deze tentoonstelling worden er een tiental kunstenaars uit de ruimere regio uitgenodigd om hun werken, installaties, concepten of hun artistieke visies aan de bezoeker te tonen in de verschillende ruimtes en de tuin rondom het kasteelklooster.

Zaterdag 5 september om 19u00: Openingsconcert in de abdijkerk van Bellingen
Zaterdag 5 september om 20u30: Openingsreceptie van de tentoonstelling in de salons van het ontmoetingscentrum Ter Loo
Zondag 6 en 13 sepember van 11u00 tot 18u00: tentoonstelling
Locatie: Ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21, 1674 Bellingen
Info: www.kunstinhetdorp.be Bart Desmet en Leo Eeckhout 02 356 81 56

Klassieke Concerten
-KAMERKOOR EL GRILLO o.l.v. Inge Bollaert om 19 uur in de Abdijkerk van Bellingen
Deze avond met uitbundige renaissance muziek is het resultaat van de stimulerende samenwerking tussen “Kunst in het Dorp” en “Klassieke Concerten” Pepingen.
-INSTRUMENT QUARTET QING MEI JING YUE op 12 december in de Sint-Augustinuskerk van Beert
Deze avond in het kader van Europalia China is een gemeenschappelijk initiatief van het kunstencollectief “Kunst in Pepingen”. Men hoort hier de top van internationaal toegejuichte jonge Chinese muzikanten spelen op authentieke instrumenten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief