Feestend BEERT op 26, 27, 28, 29 augustus 2022

C21

Feestend BEERT op 26, 27, 28, 29 augustus 2022

Img_6641
 
Feestendbeert2022_ok
 

Na twee jaar zijn we volledig terug.  Beert... op 26 & 27 & 28 en 29 augustus 2022 wordt er hier voor de 56ste maal gefeest. Tijdens ‘Feestend Beert’, vroeger Augustuskermis, word je getrakteerd op een feestelijke cocktail bestaande uit muziek en dans voor jong en oud, toffe sfeer en ontspanning voor klein en groot. 

De organisatie van het weekend is in handen van de vzw Feestend Beert en wordt medegeorganiseerd door de plaatselijke verenigingen. Ook vele andere helpende handen, zowel jong als oud, maken van dit weekend een groot gebeuren. De opbrengst van de feesten wordt grotendeels verdeeld onder de meewerkende verenigingen. Verder organiseren we jaarlijks een feestvergadering waarop ieder helpend hand uitgenodigd is en kopen we allerlei materiaal aan die we ter beschikking stellen voor alle meewerkende verenigingen. 

De feesttent is gelegen nabij de kerk aan de J. Demaegtstraat in ‘t hartje van Beert. Beert is een kleine deelgemeente van Groot-Pepingen en gelegen tussen Halle en Kruispunt "Blokkes" (aan Mong Blok). Aan de Eikstraat, de baan rechtover Café Termeeren, bushalte Termeeren, volg je de wegwijzer "Beert". Vijfde straat rechts en je voelt zo de leute en plezier op je afkomen. Kaarten voor dit weekend zijn te bekomen bij lokale handelaars en bestuursleden van de meewerkende verenigingen.

Het bestuur van vzw Feestend Beert bestaat uit volgende personen: Borremans Kevin, Capla Branco, De Coster Wouter, De Pelseneer Stijn, De Ridder Ben, Devogeleer Jonathan, D'Haemer Steven, D’Haemer Michiel, Dubois Dries, Dubois Jesse, Gremmelprez Marc (voorzitter), Gremmelprez Sam, Gremmelprez Wim, Jacobs Tom, Lecocq Stefaan, Lecocq Kristof, Van Cutsem Peter (penningmeester), Van Snick Frederic, Vandersteen Elke (secretaris), Vanderstocken Dries, Vandevelde Joris en Wauters Wendy. 

Programma 2022

Dit jaar staan er bijna geen nieuwigheden op het programma. Alles verloopt in de trend van de normale jaren. Vrijdag starten we terug iets vroeger dan normaal en organiseren een afterwork drink. Vrijdagavond hebben tijdens GIGADANCE terug enkele top-DJ’s naar Beert gehaald. Ook krijgen lokale en beginnende dj’s hun kans. Zaterdagvoor- en namiddag is er beweging in en rond de tent. Zaterdagavond duiken we terug de jaren “nineties” in.

Op zondagmiddag zal de tent nogmaals omgetoverd worden in een feestrestaurant. Zondagavond bouwen we verder aan “Biet Schlagert”. Dit wordt uitgebreid met tal van grote Vlaamse zangers. De Zotte Maandag blijft een vaste waarde in het programma. Tijdens de feesten kan er met bancontact betaald worden.

Vrijdag 26 augustus 

Afterwork drink

We verwachten jou en je collega’s dus voor een toffe afterwork drink. Het ideale moment om op een toffe en informele manier het weekend in te zetten! Naast frisse dranken, zorgt de frituur ook voor de nodige versnaperingen zodat je zeker niet hoeft te verhongeren na een lange werkdag. De ingang is gratis.

Vanaf 21 uur is de feesttent omgebouwd tot een heuse discotheek en de bonkende geluiden worden veroorzaakt door verschillende DJ’s, bekend uit verschillende dansdiscotheken, festivals, zoals Robert Falcon en PAT B. Zoals vorig jaar krijgen jonge en lokale dj-talenten de kans om Feestend Beert te openen. Zo zullen dj’s DI-Chaud‘ké, DJ Frit$,  JS Hardbass en Surrender2Bass hun kunnen tonen aan het grote publiek. 

 

Zaterdag 27 augustus 

Voor en namiddag:

Beweging in en rond de tent.

7de  ZOMERSE MOUNTAINBIKE-CROSS

Voor de zevende maal organiseert Feestend Beert een Zomerse Mountainbike-cross. Er wordt in en rond de feesttent een parcours aangelegd. Dit bevat een aantal obstakels en een zandbak. Parcours is voor zowel mountainbike als cyclocross.

Inschrijven kan vooraf tot vrijdagavond 26 augustus: surf naar http://www.feestendbeert.be/mountainbike/ ! Breng de bevestigingsmail mee en meld je aan op zaterdag vanaf 11.00u. in de feesttent. Inschrijven kan ook nog de dag zelf tot een half uur voor elke categorie. Vanaf 11.00 uur kan je ook het parcours verkennen. Inschrijvingsgeld van 5 euro wordt betaald bij de inschrijving of aanmelding de dag zelf. Een valhelm is verplicht ! 

Er wordt gereden in verschillende categorieën: 

- vanaf 5 tot 8 jaar M/V: 10 min. rijden - start om 12.30 uur

- vanaf 9 tot 11 jaar M/V: 15 min. rijden – start om 13.30 uur

- vanaf 12 tot 14 jaar M/V: 25 min. rijden – start om 13.30 u.

- B-reeks M/V: 30 min. rijden – start om 15.00 u.

- A-reeks M/V: 45 min. rijden – start om 16.00 u.

Meer info op de website of bij Stijn (GSM 0495/33.17.28).

7de  KUBB-tornooi (ploegen gezocht !)

Over het hele land en in heel veel verschillende milieu’s wordt KUBB beoefend. Tegenwoordig is KUBB een populair gezinsspel en ruilen de senioren steeds vaker de petanqueballen in voor de kubbstok. Feestend Beert zorgt dit jaar voor een paar speelvelden waar gezinnen, vrienden, collega’s, buren, … een spelletje KUBB tegen mekaar opnemen. Inschrijven kan voor jong en oud, groot en klein. Per ploeg zijn er 3 tot 6 personen nodig. Deelname is gratis. Inschrijven kan via kubb@feestendbeert.be of http://www.feestendbeert.be/kubb/ Inschrijven kan de dag zelf in de tent tot 11.00 uur. Er kunnen maximaal 20 ploegen deelnemen ! Start wordt voorzien rond 13.00 uur. Info bij Sam (0498/48.46.27).

Doorlopend zijn er tal van andere activiteiten zoals springkastelen.

Avond:

Biet@the 90’s

FUIF met DJ X-TOF en DJ Wout

 – Twallie, Kaaprisun, DJ Team Discobooze, Mickey House 

 

Zondag 28 augustus 

Van 11u. tot 15u. : FEESTRESTAURANT "Eettent Beert" met streekbieren

Na het succes van vorige jaren, toveren we ’s zondags onze feesttent om in een feestrestaurant. Op het menu staat een half haantje, varkensgebraad of ribbekes met lekkere sausen en frieten. Voor de kleinsten zijn er doorlopend tal van springkastelen en kunnen ze ook genieten van de lekkere ijs of stukje taart. 

Er is ook keuze uit verschillende (streek)bieren. De aanwezige kunnen proeven en kennis maken met de verschillende bieren.

Vanaf 18.30 uur: Biet Schlagert

Optreden van Vlaamse zangers: 18.30u – 19.10u: Andy Swingstar, 19.10u – 20.10u: Bart Declercq, 20.10u – 20.50u: Nicky Jones,  20.50u – 21.50u: Nico zingt Hazes, 21.50u – 22.30u: Bart Kaëll.

Presentatie: Herman Verslype uit Beert. Aansluitend fuif met DJ Bart. De inkom is gratis. 

Maandag 29 augustus 

Zotte Maandag

De traditionele ZOTTE MAANDAG wordt ingezet om 13.30 u. met kinderanimatie waar zowel jong als oud in beweging zal zijn. Daarna krijgen de kinderen het bezoek van PRIET PRAAT

Wie Priet Praat zegt, die zegt om het even wat… 
Maar niet als het om De PRIET PRAAT SHOW gaat… Want dat is een familiespektakel waarbij meneer Priet Praat en Katoentje de kinderen meeneemt in leuke interactieve spelletjes maar waar ook plaats is voor een dansje en voor een priet praatje….

Ook JOLI on Tour is aanwezig

Natuurbelevingshoeve JoLi komt met de Mobiele Boerderij naar ons toe. Naast een kennismaking met sommige van de dierlijke bewoners van de natuurbelevingshoeve, worden er tijdens het bezoek ook JoLiactieve Workshops voorzien.

Tussendoor kunnen de kinderen muurschilderen, springen op de springkastelen en zich laten schminken. 

TOUWTREKKEN... een jarenoude traditie in Beert

Om 19.00 u. start het TOUWTREKKEN. Hier nemen ploegen uit de regio het tegen elkaar op. Er is een mannen- en vrouwencompetitie. Het reglement vind je terug op de website. Inschrijven kan hiervoor tot vrijdagavond 26 augustus online via info@feestendbeert.be - http://www.feestendbeert.be/touwtrekken/of tot zondagavond 28 augustus in de tent. Dit jaar voorzien we eveneens twee touwen en pistes.

De feesten worden afgesloten met een  ZOTTE MAANDAG FUIF met DJ Daan en met optreden van René Karst (uit NL).

 

Deze vierdaagse is zeker niet te missen.

…. bezoek onze website op www.feestendbeert.be, word lid van onze facebookgroep Feestend Beert of volg ons op twitter

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022

archief