GOOIK/PEPINGEN - Opening Fietsbieb Gooik-Pepingen in Seniorie Kesterberg

C21

GOOIK/PEPINGEN - Opening Fietsbieb Gooik-Pepingen in Seniorie Kesterberg

Editie_gooik_fiets_2__kopie_
De fietsbieb gaat van start. - Foto Marc Colpaert
 

De Fietsbieb Gooik-Pepingen, die kinderfietsen voor 2 tot 12-jarigen zal ontlenen, opent eind augustus de deuren in Seniorie Kesterberg (Ninoofsesteenweg 127) in Gooik. Volgens burgemeester Simon De Boeck uit Gooik wil men op deze manier er voor zorgen dat elk kind tussen 3 en 12 jaar een fiets kan huren aan 20 euro per jaar. Tijdens de persconferentie werden de eerste fietsen al verhuurd.

Dit initiatief van de gemeente Gooik, de gemeente Pepingen en Beweging.net Gooik, wil het fietsen bij en met kinderen bevorderen. Want wie lid wordt van de Fietsbieb kan altijd over een kwaliteitsvolle kinderfiets beschikken. Simon De Boeck, burgemeester van Gooik, is blij met de komst van een Fietsbieb, die het fietsen bij kinderen en families promoot: “Als duurzame gemeente zetten we in op het delen van materiaal, op zinvol werk, op welzijn en gezondheid en op het verminderen van armoede. Het project van de Fietsbieb past hier perfect in. Gezinnen kunnen, na aankoop van een abonnement, fietsen ontlenen. Zo heeft iedereen de kans een kinderfiets, die volledig in orde is, aan te schaffen. Goed voor de portemonnee, het klimaat en de gezondheid!”

 

Saskia Beeckmans, schepen van mobiliteit van de gemeente Pepingen, vult aan: “De Fietsbieb is voorlopig elke laatste zaterdagvoormiddag, van 10 tot 12 uur, open. Maar als het een succes is breiden we de openingsuren graag uit. We kozen voor een locatie die vlot bereikbaar is voor inwoners van Gooik en Pepingen. Bovendien is er voldoende ruimte voor de vrijwilligers om de fietsen klaar te maken voor gebruik én voldoende oefenruimte voor de kinderen die een fiets willen uittesten zodat ze zeker de juiste fiets naar huis kunnen meenemen. Ik wil daarbij ook een heel bijzondere dank betuigen aan de vele vrijwilligers die met hart en ziel aan dit project zullen meewerken om er een succes van te maken.”Ze zetten de komende jaren volop in op projecten die Vlaams-Brabanders aan het fietsen krijgen. Het is al de negende Fietsbieb die de deuren opent in de provincie. De Fietsbieb in Gooik-Pepingen krijgt een financieel duwtje in de rug van de provincie Vlaams-Brabant. Zo kan de uitleenpost een vliegende start nemen. Het moment is alvast goed gekozen. Gezinnen die vandaag een fiets ontlenen kunnen deze week nog eens oefenen om met de fiets naar school te rijden.

Vrijwilligers gezocht

Jo Baert was vanuit Beweging.net Gooik de initiatiefnemer van deze Fietsbieb en de spreekbuis naar het schepencollege.  "Na een zoektocht bij een achttal gebouwen in Leerbeek ben ik uiteindelijk bij Seniorie Kesterberg terechtgekomen. Een locatie die terzelfder tijd goed gelegen, betaalbaar en vlot bereikbaar was."

Jo Baert, ondervoorzitter van Beweging.net Gooik en initiatiefnemer van het project, lanceert tevens een oproep naar vrijwilligers: “We zijn op zoek naar vrijwilligers die fietsen technisch in orde kunnen zetten, maar ook naar administratieve krachten, ambassadeurs die zorgen voor promotie. Kortom, iedereen is welkom. Hopelijk kunnen we rekenen op enthousiaste vrijwilligers uit Gooik, Pepingen en misschien ook uit omliggende gemeenten. We zijn ook nog op zoek naar fietsen om uit te lenen. Dus wie nog een kinderfiets heeft staan, kan die altijd naar de Fietsbieb brengen.” Meer info op www.fietsbieb.be

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2023

archief