Gemeente PEPINGEN brengt ondersteuning verenigingen in het gedrang

C21

Gemeente PEPINGEN brengt ondersteuning verenigingen in het gedrang

Oppositiepepingen_2
 
Zaaltjebeert
 

Op de gemeenteraad van 25 oktober 2022 vroegen de partijen CD&V, DVP en N-VA opnieuw om de gebruikersvergoedingen voor de uitbaters van de niet-gemeentelijke zalen te verhogen met 1.000 euro per zaal en nadien jaarlijks aan te passen aan de index. 

Tussen 2007 en 2010 werden door het gemeentebestuur gebruikersovereenkomsten afgesloten met de uitbaters van de niet-gemeentelijke zalen ’t Zaaltje te Beert, Parochiehuis te Elingen, Polyvalente zaal te Pepingen en het ontmoetingscentrum Ter Loo te Bellingen. Door deze overeenkomsten kunnen de lokale verenigingen de zalen gratis gebruiken voor niet-commerciële activiteiten. 

 “Het gratis gebruik van zalen is een mooie ondersteuning voor het rijke Pepings verenigingsleven dat van bijzondere waarde is om de lokale gemeenschap verbonden te houden. Maar deze ondersteuning komt nu in het gedrang”, zegt CD&V-fractieleider Peter Van Cutsem. 

 

Hoge energiekosten

DVP-raadslid Kristof De Cuyper vult aan: “Door het veelvuldig gebruik van de zalen en de recente forse verhoging van de energieprijzen stijgen de algemene kosten voor hun beheer fors, dit zonder dat de gemeentelijke tegemoetkoming voor de uitbaters stijgt.” 

Eerdere vragen van de partijen CD&V, DVP en N-VA om de gebruikersvergoeding te verhogen, werden door het bestuur niet goedgekeurd omdat ‘men de situatie nog moest bestuderen’. 

“Veel studie is hier nochtans niet voor nodig want het gemeentebestuur weet best dat de situatie voor de uitbaters onhoudbaar wordt vermits ze zelf de budgetten voor het beheer en onderhoud van de zalen in eigen beheer eerder al fors moesten verhogen”, aldus N-VA gemeenteraadslid Gerda Claeys. 

Toch werd het toegevoegde punt met de vraag voor een verhoging van de gebruikersvergoeding opnieuw door het bestuur weggestemd. 

De partijen CD&V, DVP en N-VA betreuren de beslissing van het bestuur dat daarmee haar eigen beleidsdoelstellingen niet nakomt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2023

archief