Winterfeest in ELINGEN op 27 en 28 januari

C21

Winterfeest in ELINGEN op 27 en 28 januari

Affiche_winterfeesten_2023
 

 Op 27 en 28 januari 2023 gaat in Elingen opnieuw het WINTERFEEST door. Na 2 jaar afwezigheid staan we met de organisatoren te popelen om er terug tegenaan te gaan. En dit jaar, groter dan ooit. 

Na 2 jaar was het enthousiasme groot en bedachten we gedeeltelijk een nieuw programma en gaven we bestaande activiteiten een upgrade. 

Ons feestweekend start op vrijdag 27 januari met ons toneelstuk. Het stuk waar we dit jaar voor kozen, kreeg als titel ‘Hocus Pocus Kast’. Een komedie geregisseerd door Gery Hanegreefs. Nog steeds zijn de acteurs mensen van en rond Elingen. Net dat maakt ons toneelstuk zo bijzonder. Mensen van het dorp geven het beste van zichzelf om andere dorpsgenoten en sympathisanten te entertainen. Plaatsen reserveren hoeft niet. Als steun kan er een vrije gift worden geschonken bij het binnengaan van de zaal. 

Om de lachspieren na het toneelspelen wat te ontspannen kan er nadien nog genoten worden van een heerlijk biertje uit de streek. We selecteerden enkele biertjes uit de omgeving die zeker in de smaak zullen vallen. Natuurlijk zijn er ook andere dranken te verkrijgen. Hongertje? Geen nood. Wie wil kan zichzelf verwennen met één van onze tapasplanken. 

Zaterdag gaan we al vroeger van start dan voorgaande jaren. We stippelden 2 mooie wandelingen uit met Elingen als uitvalsbasis. We bevinden ons in een prachtige streek en we hopen heel wat wandelaars te mogen verwelkomen om dit mee te ontdekken. Er is keuze uit 6km en 11km. Inschrijven kan al voor € 5. Kinderen wandelen mee aan € 3. Een beetje flauw onderweg? Dat zal niet gebeuren. Ons winterfeestteam staat onderweg klaar met een opkikkertje. Eens terug ontvangen we alle wandelaars en andere feestgangers op onze winterweide. Hier kan iedereen zich verzamelen rond onze vuurkorven voor een heerlijk koud of warm drankje. Of hadden de kindjes misschien zin in lekkere marshmallows boven het vuur? Of toch liever een pakje friet uit onze frituur? Allemaal mogelijk! 

Om 19u gaan onze Elingse acteurs de planken terug onveilig maken met hun 2de optreden. Ze spelen opnieuw hun toneelstuk ‘Hocus Pocus Kast’. Na afloop hiervan is het tijd om de beentjes voor de eerste keer los te gooien tijdens het optreden van de covergroep ‘Right and left’. Wie het voelt kriebelen om mee te zingen en te dansen mag dit zeker niet missen. 

Als afsluiter van ons feestweekend kozen we opnieuw voor onze ‘DIKKE JASSEN FUIF’. Maar dit jaar trokken we ze een andere ‘dikke jas’ aan. We staken de fuif in een nieuw kleedje. Zowel de locatie als de sfeer zal helemaal verschillen van vroeger. We verhuizen de fuif van ‘de plaats van Elingen’ naar onze wintertuin achter ‘Ons Parochiehuis’. Dit jaar kozen we ervoor om iets meer beschutting tegen slecht weer te voorzien en zal er dus een grote stretchtent oprijzen in het Elingse landschap. Met heel wat sfeerverlichting en goede ambiancemuziek hopen we dit jaar op een knaleditie.  Maar let op! Die dikke jas heb je zeker nog nodig. Want het is en blijft ‘de Dikke Jassen fuif’, de eerste winterse openluchtfuif in de omgeving. En daar zijn en blijven we erg trots op. Inkom voor onze fuif kost dit jaar € 10. Koop je vooraf een kaart? Dan betaal je slechts € 7. 

Met dit programma hopen we heel wat mensen op de been te krijgen en hen een fijne tijd te bezorgen!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 jan 2023
Marc Sluys | 29 dec 2022

archief