Belgian Bullets Kelly Van Petegem en Dora De Haseleer uit Pepingen behalen de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap Bobslee U23 in Winterberg.

C21

Belgian Bullets Kelly Van Petegem en Dora De Haseleer uit Pepingen behalen de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap Bobslee U23 in Winterberg.

Scherm__afbeelding_2023-01-16_om_09
 
Scherm__afbeelding_2023-01-16_om_09
 

 

Zondag 15 januari behaalden pilote Kelly Van Petegem en remster Dora De Haseleer uit Pepingen een bronzen medaille op het  Wereldkampioenschap Bobslee U23 in Winterberg. 

Na de eerste run stonden de meisjes nog op een onverwachte tweede plaats net achter het ongenaakbare Duitse team. In de tweede run zakten ze terug naar de derde plaats na een crash die op miraculeuze wijze tot een goed einde kwam. Pilote Kelly blesseerde zich aan haar knie en remster Dora kwam er met blauwe plekken vanaf. 

Met deze prestatie hoopt het team een eerste stap gezet te hebben naar de volgende Olympische Winterspelen 2026 in Milaan.

Het doel is nog veraf aangezien er momenteel nog geen project op poten staat vanuit de federatie. Pilote Kelly heeft voor dit seizoen het budget bij elkaar geschraapt. 

Het team zoekt nog verdere steun en sponsors die dit project verder willen helpen uitbouwen.

Remster Dora De Haseleer werd vorige week nog provinciaal kampioen op de 60 m sprint indoor.

Dora De Haseleer (14/02/2000) uit Pepingen studeert sport en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Leuven.

Sinds haar achtste doet ze aan atletiek, namelijk sprint 100m en 200m.

Ze is aangesloten bij Olympic Essenbeek waar ze bij trainer Jean-Marie Bras haar basis heeft gelegd.

Sinds vorig jaar traint ze ook bij ART (Antwerp Running Team onder Hannes Huyck) en heeft ze haar persoonlijke records meerdere keren verbeterd. Vorige week behaalde ze op het Provinciaal Kampioenschap Atletiek indoor een gouden medaille op de 60m en een zilveren medaille op de 200m.

In 2018 werd ze geselecteerd als Belgian Bullet. Ze vertegenwoordigde als 2de reserve remster samen Met Ann Van Nieuwenhuyse (pilote), Sarah Aerts(remster), Kelly Van Petegem(1ste reserve remster) het Belgische team op verschillende wedstrijden. Dora mocht als 2de reserve niet mee naar de Winterspelen 2022 in Bejing.

Nu probeert ze als remster opnieuw samen met pilote Kelly Van Petegem de Belgian Bullets onder leiding van Ann Van Nieuwenhuyse een nieuw leven in te blazen.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 jan 2023
Marc Sluys | 29 dec 2022

archief