Aanpassingen aan verkeersreglement en afvalbeleid in PEPINGEN

C21

Aanpassingen aan verkeersreglement en afvalbeleid in PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_21
 

Op de gemeenteraad in Pepingen van dinsdag 24 januari 2023 werden twee wijzigingen in het aanvullend reglement voor de politie goedgekeurd. Op de Plaats in Heikruis was de huidige locatie voor de parkeerplaats voor mindervaliden wettelijk niet meer conform. Deze wordt verplaatst worden naar de bestaande parkeerstroken. Ook de verkeerssignalisatie wordt aangepast aan de huidige regelgeving. 

Op vraag van het schepencollege van Pepingen voerde Saintes (Tubize) eerder al een tonnagebeperking in voor de Rue Jean Duc, die aansluit op de Hondzochtstraat in Bellingen. Op de gemeenteraad werd vanavond dezelfde tonnagebeperking voor de straat goedgekeurd langs de kant van Pepingen. Schepen van Mobiliteit Saskia Beeckmans: “De voorbije jaren pakken we in de gemeente stelselmatig de pijnpunten aan op vlak van verkeersveiligheid. De bezorgdheden van onze inwoners zijn daarbij belangrijk, na verschillende participatierondes zal binnenkort dan ook het allereerste Pepingse mobiliteitsplan voorgesteld worden. Een tonnagebeperking is één van de instrumenten die we ter beschikking hebben en kadert in dit geval in onze bredere strijd tegen sluipverkeer en de overlast die dat met zich meebrengt.”

 

Restafvalzakken

Afvalintercommunale Intradura stelde een prijsindexatie van de huidige restafvalzakken voor, omwille van de steeds hoger oplopende kosten door inflatie, indexering en stijgende grondstofprijzen. Schepen van Milieu Greta Cochez: “We kunnen moeilijk om de realiteit van de inflatie heen: overal stijgen de kosten door o.a. duurdere grondstoffen en indexering. Dat heeft helaas ook gevolgen voor de afvalophaling en -verwerking, wat toch een cruciaal onderdeel van een goed milieubeleid is.” Op voorstel van het schepencollege verklaart de Pepingse gemeenteraad zich daarom principieel akkoord met een prijswijziging, op voorwaarde dat de andere 18 deelnemende buurgemeenten ook akkoord gaan. Tot nu toe is er echter nog geen unanimiteit tussen de gemeenten en blijft de prijs ongewijzigd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief