Jeugdlokalen te BEERT beschikken over geen gunstig brandweerverslag meer

C21

Jeugdlokalen te BEERT beschikken over geen gunstig brandweerverslag meer

Chirolokalen_9_ok_lr
 

Het brandweerverslag van de chirolokalen te Beert, dat een geldigheid van 10 jaar had, eindigde op 4 december 2022. In kader van brandpreventiecontroles van bestaande publieke toegankelijke inrichtingen, werd op 10 januari 2022 in de chirolokalen een controle door de brandweer uitgevoerd. Uit het verslag blijkt dat de inrichting niet volledig voldoet aan specifieke brandveiligheidsnormen. De brandweer adviseert om een brandveiligheidsattest B voor maximum 6 maanden uit te reiken. Begin juli 2022 verviel het nieuwe brandveiligheidsattest. 

“Uit onderzoek blijkt dat er geen positief brandweerverslag meer beschikbaar is. Daarom stelden we tijdens de gemeenteraad van januari 2023 het probleem aan de kaak.” stelt cd&v fractieleider Peter Van Cutsem.

De gevolgen van het ontbreken van een positief brandweerverslag werd door de burgemeester tijdens de gemeenteraad geminimaliseerd. 

“Deze situatie is zeker niet hypothetisch, zoals de burgemeester laat uitschijnen. Blijkbaar is dit een gemakkelijk excuus om deze nalatigheid niet snel in orde te brengen. Niet alleen voor de veiligheid van de gebruikers maar ook in aansprakelijkheidsdossiers is het hebben van een positief brandweerverslag belangrijk. Bij schadedossiers kijkt men altijd eerst hoe het is gesteld met het brandweerverslag en met de verzekering. Zonder positief brandweerverslag ligt de aansprakelijkheid volledig bij de gemeente, als eigenaar van het gebouw. Onze fractie zal dit dossier dan ook van zeer nabij blijven opvolgen en maakt er een punt van dat dit dossier dringend en correct wordt afgehandeld.” besluit gemeenteraadslid Peter Van Cutsem.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief