Digitale en hybride vergaderingen enkel onmogelijk in PEPINGEN

C21

Digitale en hybride vergaderingen enkel onmogelijk in PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-01-29_om_08
 

De coronacrisis heeft een enorme impact op ons leven gehad. Ook de manier waarop we werken en vergaderen, is veranderd. Digitale of hybride vergaderingen (waarbij sommige deelnemers in de vergaderruimte zitten en andere deelnemers inbellen) worden steeds normaler. De Vlaamse Regering heeft reeds op 10 september 2021 de mogelijkheid gecreëerd voor lokale besturen om onder bepaalde voorwaarden digitale en hybride vergaderingen toe te laten. DVP heeft dit voorstel herhaaldelijk ter sprake gebracht tijdens gemeenteraadszittingen, maar LVB wees het steeds af. Pas in december 2022 ondernam de huidige meerderheid actie. 
" Het college van burgemeester en schepenen besliste pas in zitting van 22 december 2022 - dus ruim één jaar na datum - om dan toch eindelijk de mogelijkheid tot digitale en hybride vergaderen te voorzien in het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad en de OCMW-raad. Hiertoe zou een ontwerp voorbereid worden en voorgelegd aan de gemeenteraad van 24 januari 2023. Beter laat dan nooit. Echter kwam het niet op de agenda " aldus DVP gemeenteraadslid Kristof De Cuyper.

DVP vroeg dus tijdens de gemeenteraadszitting van 24 januari 2023 naar de planning en de reden waarom het niet werd geagendeerd. De bevoegde schepen antwoordde uiterst kort dat “het toezicht niet akkoord” was. 

Het blijft een mysterie waarom...

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief