Half werk is geen werk, aangepaste verkeersmaatregelen in PEPINGEN wachten op volledige uitwerking.

C21

Half werk is geen werk, aangepaste verkeersmaatregelen in PEPINGEN wachten op volledige uitwerking.

Scherm__afbeelding_2023-02-03_om_20
Kareelstraat: Sinds november 2020 ontbreken tal van verkeersborden aan de schoolomgeving te Bellingen.
 

De voorbije jaren werden een aantal bijkomende politieverordeningen door de gemeenteraad goedgekeurd. Deze verordeningen bevatten onder andere aangepaste verkeersmaatregelen op de Hondzochtstraat, Kareelstraat, Huttestraat-Molenstraat, Ring Bogaarden en Steenweg naar Elingen. Echter sleept de uitvoering hiervan al lang aan. Tijdens de gemeenteraad van januari 2023 confronteerde cd&v fractieleider Peter Van Cutsem de LVB-meerderheid met deze situatie.

“Na meer dan een jaar stellen we vast dat bepaalde beslissingen maar half of helemaal niet uitgevoerd zijn. Verkeersborden en wegsignalisatie ontbreken op verschillende plaatsen in de gemeente!”, verduidelijkt cd&v fractieleider Peter Van Cutsem.

Oversteekplaats Molenstraat
“Zo werd er tijdens de gemeenteraad van april 2021 de aanleg van een zebrapad op de Molenstraat, ter hoogte van Terheugenstraat, goedgekeurd. In de zomer 2022 werden pas de nodige schilderwerken uitgevoerd. Vandaag stellen we vast dat de signalisatieborden langs beide kanten van de oversteekplaats ontbreken. Gelet op de beperkte zichtbaarheid, zeker door de bocht komende vanuit Heikruis, is het belangrijk voor de veiligheid van de voetgangers om duidelijke signalisatie te voorzien aan het zebrapad zodat bestuurders tijdig verwittigd worden”.

Schoolomgeving Bellingen
“In november 2020 werd zonder inspraak van omwonenden en lokale betrokkenen, het verkeersignalisatieplan in de Kareelstraat en schoolomgeving op tal van plaatsen aangepast. Hierdoor verdwenen o.a. parkeerplaatsen en werden bijkomende signalisatieborden voorzien. Meer dan twee jaar na de beslissing merken we op dat de uitvoering hiervan nog steeds op zich laat wachten.”

Kleine schilderwerken
“Zelfs voor kleine ingrepen is er gebrek aan uitvoeringskracht. Zo werden in 2021, na de asfalteringswerken aan de Hondzochtstraat te Bellingen, een aantal wegmarkeringen aan een gevaarlijke bocht niet meer voorzien. Verder ontbreekt er aan de ingang van ’t Schoolhuys te Bogaarden twee meter gele onderbroken streep op de trottoirband zodat de toegang van het ontmoetingscentrum parkeervrij gehouden wordt.  In dezelfde gemeenteraad van april 2022 werd beslist om de parkeerstrook op de verharde berm in de Steenweg op Elingen, tegenover café Dravershof, met zes meter te verleggen zodat het indraaien van bussen vanop de Ninoofsesteenweg vlotter kan verlopen. Zelfs deze kleine opdrachten blijven liggen.”

Mondeling vraag
Op de vraag van cd&v raadslid Peter Van Cutsem: “Wanneer het schepencollege voorziet om deze beslissingen volledig uit te voeren”, gaf de schepen van mobiliteit het cynische antwoord: “Er werd nog geen belijning aangebracht waar er wegeniswerken zullen uitgevoerd worden, voor het overige wordt er uitgevoerd in functie van aanlevering van materialen, van klimatologische omstandigheden en vanwege het aanwezige personeelscontingent binnen de technische dienst.”

“Al deze redenen zijn écht een zwaktebod. We stelden in november 2021 dezelfde vraag en kregen toen hetzelfde antwoord. Na meer dan een jaar stellen we vast dat deze oplossingen nog steeds wachten op volledige uitvoering. Deze dossiers lijken soms wel een processie van Echternach te zijn.”

“Deze bestuurscultuur ontstemt ons enorm, daarom vragen wij met aandrang om genomen beslissingen als prioriteit te behandelen want half werk is geen werk.” besluit Peter Van Cutsem namens de cd&v-fractie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2023
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief