PEPINGEN blijft inzetten op energiezuinig en kwaliteitsvol wonen

C21

PEPINGEN blijft inzetten op energiezuinig en kwaliteitsvol wonen

Scherm__afbeelding_2023-02-07_om_22
 

Ook  in 2023  zullen de inwoners een  beroep kunnen blijven  doen op een  BENOvatiecoach van Klimaatpunt VZW . Hij zal uitleggen hoe je de woning  energiezuiniger maken,  welke de prioriteiten zijn, hoe groot die investeringen zijn, welke lokale aannemers dit kunnen uitvoeren,  welke premies er bestaan enz. Dat vertelt ons Schepen van Welzijn,  Rudi Seghers.

De kostprijs voor deze begeleiding stijgt maar de stijging zal door de gemeente ten laste genomen worden. Voor een inwoner van Pepingen blijft de tussenkomst  dus 100 euro, de gemeente legt 250 euro  bij. Klimaatpunt  betaalt echter die €100 terug van zodra één BENOvatie werd uitgevoerd . Pepingen kocht opnieuw een pakket van 10 begeleidingen aan.

De gemeente Pepingen blijft dus verder inzetten op energiezuinig en kwaliteitsvol wonen. 

Zo kregen vorig jaar  4 Pepingenaren een renovatielening van 30.000 euro met uitgestelde  terugbetaling. Dat was een samenwerking tussen gemeente Pepingen , de woonwinkel en de Provincie Vlaams-Brabant. 11 Pepingenaren lieten zich in 2022 begeleiden door een BENOvatiecoach. Mooie getallen voor een kleine gemeente

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief