DVP krijgt in PEPINGEN gelijk van verkeersdeskundige.

C21

DVP krijgt in PEPINGEN gelijk van verkeersdeskundige.

Foto
 

De Hoesnaek en een gedeelte van de Huttestraat hebben langs beide zijde fietssuggestiemarkeringen en een onderbroken witte streep in het midden van het wegdek. In de gemeenteraadszittingen van zowel oktober als november 2022 vroeg Door en Voor Pepingen (DVP) of de regelgeving van de "middenrijbaan" hier van toepassing was. De schepen van mobiliteit kon telkens geen sluitend antwoord geven. 

Tijdens de gemeenteraadszitting van 24 januari 2023 vroeg DVP hier opnieuw naar. De schepen van mobiliteit beweerde toen dat "het technisch frame" door de hogere overheid nog niet bekend gemaakt was. DVP liet opnieuw weten dat de wegcode wel degelijk al sinds 1 oktober 2022 van toepassing was en de huidige situatie dus juridisch niet correct was en verkeerstechnisch een onduidelijke en dus onveilige situatie tot gevolg had.

"De verkeersdeskundige en auteur van het geactualiseerde mobiliteitsplan Pepingen gaf DVP in gemeenteraadszitting van 25 april 2023 gelijk. De huidige situatie met en “soort fietssuggestiestrook” was inderdaad onduidelijk. Bij een middenrijbaan is een auto verplicht tussen 2 lijnen te rijden. In een smalle baan als deze, met bovendien bochten, is dit niet aan te raden. Hij adviseerde het beleid hier spoedig iets aan te doen. De bevoegde schepen antwoordde dat men voortaan fietslogo’s zou gebruiken voor toekomstige fietssuggestiestroken. Per kerende kon LVB / Open VLD Pepingen dan wel opeens een antwoord geven. Toch vreemd, niet waar ? " aldus  DVP gemeenteraadslid Kristof De Cuyper

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief