HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving

C21

HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving

1_procincie_fietsplezier_horeca__2_
HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving - Gedeputeerde Gunther Coppens en de burgemeesters Kris Poelaert (Herne) en Eddy Timmermans (Pepingen) evenals schepen voor toerisme Sandra Dero (Herne)- © Deschuyffeleer
 
2_procincie_fietsplezier_horeca__3_
HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving - Sofei Van Belle - Terlindenhof - © Deschuyffeleer
 
3_procincie_fietsplezier_horeca__5_
HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving - Gunther Coppens - © Deschuyffeleer
 
Procincie_fietsplezier_horeca__4_
HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving - Sandra Dero en Gunther Coppens - © Deschuyffeleer
 
Procincie_fietsplezier_horeca__6_
HERNE/PEPINGEN/VLAAMS-BRABANT – Provincie schakelt de horeca in voor een optimale fietsbeleving - © Deschuyffeleer
 

Gunther Coppens (N-VA), de bevoegde gedeputeerde voor Toerisme was vandaag te gast in fiets- en wandelcafé Terlindenhof om er uitbaatster Sofie het groen bordje met verwijzing naar haar ‘fietscafé’ voor te stellen. Die aanduiding krijgt eerstdaags een plaats op het fietsenknooppunt 87 (kruispunt Eeckhoudtstraat/Neerstraat in Heikruis) van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. Het label geeft aan dat die horecazaak toegankelijk is voor dat stukje extra service die voor iedere fietser een wereld van verschil kan maken.

Fel gegeerde streek om te fietsen  

Dat het zuidwesten van de provincie Vlaams-Brabant, en meer bepaald het Pajottenland en de Zennevallei, fel gegeerde regio’s zijn voor fietsliefhebbers en wandelaars is een publiek geheim. De mix van het zacht heuvelend landschap, het ongerept landelijk natuurschoon, de rustige dorpskernen en de waaier aan streekproducten maken van elke fietstocht dan ook iets unieks. Het is dan ook een streek met ontelbare uitgestippelde routes die via de knooppunten meer dan 600 km fietsplezier te bieden heeft. Op provinciaal vlak omvat het fietsnetwerk honderden fietsknooppunten verdeeld over 2150 km aanbevolen fietsroutes.

Bordjes naar horecazaken met label  

Om dat fietsgenot nog meer op te schalen zijn er nu ook ten dienste van de fietser op meer en meer fietsknooppunten bordjes met verwijzing naar een nabijgelegen horecazaak te vinden. Zij geven informatie nopens een horecazaak die ofwel op de route ligt ofwel te vinden is in de onmiddellijke nabijheid.

Gedeputeerde Gunther Coppens: “We stimuleren de horeca actief om dit label te behalen. Tot nu zijn er in onze provincie 65 locaties die genieten van zo’n uithangbord. Dat aantal zien we graag aandikken. Daarom zal de actie later dit jaar nog eens herhaald worden.

En ja, een heerlijke fietstocht is pas echt geslaagd wanneer je als fietser een goede ontvangst krijgt op dat leuke adres. Omdat tijdens het fietsen ook de verpozing in een lokale drank- of eetgelegenheid geen overbodige luxe is en het ook soms moeilijk is met zekerheid te weten waar men iets kan drinken of eten kunnen de groene bordjes met de specifieke aanduiding van een horecazaak in de buurt nu ook de dorstige of hongerige fietsers de weg tonen”.

Fiets- en wandelcafé Terlindenhof  

Fiets- en wandelcafé Terlindenhof is één van die horecazaken die geniet van een dergelijke aanduiding. Terlindenhof is gelegen op de fietsroute 87 op een boogscheut van het park Ter Rijst en op de grens Heikruis(Pepingen)/Herfelingen(Herne).

Een fietsroutenetwerk of fietsknooppuntennetwerk is een netwerk van verschillende fietsroutes over gans België die via knooppunten - meestal kruispunten van fietspaden - met elkaar verbonden zijn. Het eerste fietsknooppuntennetwerk in het Pajottenland en Zennevallei zag het levenslicht in 2010.  Wie van het fietsnetwerk gebruik wil maken kan terecht op de routeplanner voor de fietsknooppunten. Die routeplanner bepaalt automatisch de nummers van de knooppunten die je moet volgen aangevuld met alle tussenafstanden. Een route kan in principe eindeloos lang gemaakt worden.

De voorstelling gebeurde in aanwezigheid van de beleidsmedewerkers vanuit de provincie, de burgemeesters Kris Poelaert (Herne) en Eddy Timmermans (Pepingen) evenals schepen voor toerisme Sandra Dero (Herne).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief