REGIO - Pajotse kinderen fuiven op een veilige manier?

C21

REGIO - Pajotse kinderen fuiven op een veilige manier?

Editie_gooik_fuif_2__kopie_
Feest in de zaal Elkerlyc maar wel aan de luide kant.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_fuif_3__kopie_
Randanimatie met Sven en zijn eendjes.- Foto Marc Colpaert
 

In de zaal Elkerlyc in Oetingen kwamen enkele honderden kinderen uit Gooik; Lennik en Pepingen samen om er op een veilige manier samen feest te vieren. De MEGA fuiven in het Pajottenland willen de kinderen sensibiliseren rond gezondheid en veilig fuiven vooraleer ze de stap zetten naar het secundair onderwijs. De MEGA fuif werd voor de allereerste keer georganiseerd in 2 dagen. Wat ons opviel was dat de muziek heel erg luid stond. Ook enkele jongeren die buiten stonden vertelden ons dat de muziek veel te luid stond. Er werden wel oordopjes uitgedeeld. "We zijn een beetje slachtoffer geworden van ons MEGA succes", aldus Bianca Vanreepinghen coördinator MEGA project Pajottenland. Omwille van veiligheidsredenen werd de afsluitende activiteit dus opgesplitst in 2 dagen. 

Donderdag 25 mei waren de lagere scholen van de gemeenten Gooik, Lennik en Pepingen uitgenodigd
Daar bovenop verwelkomen we ook alle leerkrachten en MEGA partners zoals jeugdregio Pajottenland, huis van het kind Pajottenland, JAC Halle-Vilvoorde, CLB Halle. Zij verzorgen een infostandenbeurs met info over hun werking, leuke gadgets en spelletjes voor de kinderen. Thema’s als gehoorschade, gezonde alternatieven in de vrije tijd, komen aan bod. We willen de middagpauze dus zinvol opvullen met heel wat informatie. Daarnaast verzorgt Paco Producties een toneelstuk met als titel ‘Mist’ waar de MEGA thema’s aan bod komen. De deelnemers werden getrakteerd op een gezonde appel aan de infostand rond gezondheid. Het MEGA project omvat tal van gezondheidsthema’s zoals veilig internetten en gamen, bellen van de veiligheidsdiensten in geval van nood, omgaan met stress, omgaan met groepsdruk, risico’s van verslaving, omgaan met druk van de reclame enz.
Het project kadert dus binnen ‘het charter gezonde gemeenten’ in onze 6 gemeenten. "We willen dit jaar ook gericht inzetten op sensibilisatie rond mentaal welzijn",  zegt Bianca Vanreepinghen, intergemeentelijke preventiewerker gezondheid Pajottenland. Daarom werd Warme William in the picture gezet op beide activiteiten. Wij vroegen tevens aan Bianca om het geluid te controleren wat volgens ons veel te luid stond zeker voor die tere oortjes van de kinderen. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief