Een hittegolf aan creativiteit: 42 kunstenaars in de spotlight in BELLINGEN

C21

Een hittegolf aan creativiteit: 42 kunstenaars in de spotlight in BELLINGEN

Groeneoceaan01
 
Kasteel ter Loo in Bellingen staat in vuur en vlam met "Kunst In Het Dorp," een bruisende kunstexpositie met meer dan 40 kunstenaars. Hier ontdekken bezoekers een breed scala aan multidisciplinaire kunstwerken van schilderijen tot beeldhouwwerken en performances.
 
Een opvallende deelnemer is multidisciplinair kunstenaar Ann Verdonck. Haar kunstinstallatie "Groene Oceaan" is een surrealistische weergave van tien prachtig vormgegeven haaienvinnen die elegant oprijzen uit een vredig groen grasveld. Deze kunstwerken zijn niet alleen visueel indrukwekkend maar dragen ook een diepere boodschap uit. Elke vin is een opzichzelfstaand handgemaakt uniek kunstwerk en kan individueel worden aangeschaft door geïnteresseerde bezoekers. Een deel van de opbrengst van elke aankoop zal worden gedoneerd aan het goede doel ter becherming van de bedreigde haaiensoorten in de oceanen, waardoor het kunstwerk niet alleen esthetisch prikkelt maar ook bijdraagt aan de bescherming van deze dieren die heel belangrijk zijn voor het maritiem ecosysteem. "Groene Oceaan" nodigt bezoekers uit om na te denken over de schoonheid van de natuur en het belang van haar behoud. 

Dompel uzelf onder in deze artistieke beleving in Kasteel ter Loo een historische locatie die deze kunsttentoonstelling nog memorabeler maakt.

 
Evenementdetails:
Wat: Kunst In Het Dorp - Multidisciplinaire kunsttentoonstelling
Waar: Kasteel ter Loo Kareelstraat 21 te Bellingen (Pepingen)
Wanneer: 9 10 15 16 en 17 september 2023
Toegang: Gratis
Meer informatie: www.kunstinhetdorp.be
Contactpersonen: 
Voorzitter Kunst in het Dorp: Bart Desmet. Tel: 0497 41 18 91
Kunstenaar: Ann Verdonck. Tel: 0496 52 10 38, ann_verdonck@skynet.bewww.annverdonck.be


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief