Gemeentebestuur PEPINGEN reageert op foutieve info vanuit de oppositie

C21

Gemeentebestuur PEPINGEN reageert op foutieve info vanuit de oppositie

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_10
 

Naar aanleiding van de recente berichten rond de goedkeuring van het provinciale Beleidsplan Ruimte en de foutieve informatie die verspreid wordt vanuit de oppositie, geeft LVB - Lijst van de Burger Pepingen graag deze reactie: Naar aanleiding van de recente berichten rond de goedkeuring van het provinciale Beleidsplan Ruimte en de foutieve informatie die verspreid wordt vanuit de oppositie, geeft LVB - Lijst van de Burger Pepingen graag deze reactie:

Dorpsgevoel, landelijkheid en open ruimte blijven bewaard in Pepingen
 
LVB Pepingen is pleitbezorger van een ruimtelijke toekomst als bruisende plattelandsgemeente. Onze beleidsploeg streeft naar een leefbaar, dynamisch dorp met respect voor het landelijk karakter, de natuur en de open ruimte. We zijn blij dat dit grotendeels terugkomt in het recente Beleidsplan Ruimte dat de provincieraad goedkeurde.
 
Bellingen en Heikruis worden ingekleurd als landelijke dorpskern. Het advies van LVB  werd daar terecht gevolgd door de provincie, maar voor LVB is Pepingen wel meer dan een 'strategische dorpskern'. Aanvullend op de landelijke woonkernen in de deelgemeenten zien we bij uitstek in de hoofdgemeente een leefbaar, open dorp waar open ruimte, betaalbaar wonen, landbouw en ondernemen hand in hand gaan. Dat laatste enkel in bestaande, beperkte ambachtenzones voor kleinschalige lokale bedrijven, wel te verstaan. Voor LVB blijft het belangrijk dat ook onze jeugd nog in eigen streek kan wonen, werken en ondernemen.

Het schrikbeeld van appartementen en bedrijventerreinen klopt totaal niet. Het landelijk karakter van geen enkele deelgemeente van Pepingen was of is in gevaar. Die verkeerde indruk wordt gewekt door andere motieven en profilering. Helaas is angst voor sommigen misschien politiek interessant, maar sowieso een slechte raadgever. Binnen de richtlijnen van het beleidsplan kan en zal elk lokaal bestuur nog steeds eigen accenten leggen. Voor LVB zijn die accenten in Pepingen duidelijk: landelijkheid, leefbaarheid en open ruimte. Dat mag ook blijken uit het beleid en het traject van deze bestuursploeg in deze legislatuur. Grootschalige appartementsprojecten horen niet thuis in Pepingen, stonden op geen enkel moment op de planning en worden door dit bestuur ook nooit vergund, juist omwille van het ongunstige effect op leefbaarheid, verharding en mobiliteit. Slimme inbreiding van bestaande woonkernen moet wel kunnen, zo blijft de open ruimte bewaard.
 
We blijven ons wel verzetten tegen de visie van een weerloos Pepingen als slaapdorp, waar onze burgers voor alle voorzieningen naar de buurgemeenten moeten kijken. We volgen de nieuwe provinciale bepalingen, maar in het ‘Pajottenland op zijn mooist’ moet iedereen zich blijven thuis en zich kunnen ontwikkelen. Een beetje fierheid op Pepingen mag wel, en daar blijven we voor gaan met concreet beleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief