11 novemberherdenking in Sint-Augustinuskerk van BEERT

C21

11 novemberherdenking in Sint-Augustinuskerk van BEERT

Scherm__afbeelding_2023-11-07_om_20
 

Op zaterdag 11 november vindt de jaarlijkse plechtigheid plaats om de slachtoffers van de beide Wereldoorlogen en alle andere oorlogen in de wereld te gedenken.

Na de plaatselijke huldigingen in de verschillende deelgemeenten volgt om 10u00 een herdenkingsviering in samenwerking met de Vrije basisschool Harten Troef Pepingen in de Sint-Augustinuskerk te Beert. Hun beleving van de uitstap naar de IJzertoren, de Diksmuidse Dodengang en de Menenpoort in Ieper zullen hierin centraal staan.

Om 11u00 vindt het eerbetoon plaats aan het monument voor gesneuvelden met de vredestoespraak door burgemeester Eddy Timmermans en muzikale ondersteuning door de Concertband Theobaldus Groot-Pepingen.

Nadien is iedereen welkom in ’t Zaaltje van Beert waar, na een welkomstwoord door schepen van Cultuur Rudi Seghers, een poëtisch-muzikaal bezinningsmoment volgt. Geert Vanhassel brengt zowel nieuwe gedichten als gedichten gebaseerd op zijn dichtbundel: ‘Klapzoen’. Dit alles onder muzikale begeleiding van Jan Vanlaet.

Tot slot vindt er een afsluitende receptie plaats, aangeboden door het gemeentebestuur van Groot-Pepingen.

Meer informatie

Dienst Vrije Tijd – Ninoofsesteenweg 116, 1670 Pepingen – 02 383 14 33

vrijetijd@pepingen.be – www.pepingen.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief