Val op in het verkeer met de TOP fluotag In PEPINGEN

C21

Val op in het verkeer met de TOP fluotag In PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-11-12_om_14
 

Het schooljaar blijft na de herfstvakantie op volle toeren doorgaan. Nu de eerste avondspitsen zich in het donker ontrollen, is een goede zichtbaarheid in het verkeer cruciaal voor elke zachte weggebruiker. Of je nu te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school of naar het werk moet, met de nieuwe ‘Trots op Pepingen’ – kortweg TOP - fluotag blijf je overal zichtbaar. 

Een goede zichtbaarheid in het verkeer is voor iedereen belangrijk, niet in het minst voor onze jongste Pepingenaren. Daarom deelde LVB – Lijst van de Burger op vrijdagochtend 10 november aan de schoolpoorten in Heikruis, Bellingen en Pepingen nieuwe fluotags uit aan leerlingen, leerkrachten en ouders. De fluotags kunnen aan jassen, boekentassen, rugzakken of fietsen bevestigd worden en verhogen zo de zichtbaarheid in het verkeer.

“Steeds meer ouders en kinderen kiezen voor een gezond en duurzaam alternatief om naar school en het werk te gaan, zelfs in het minder evidente herfst- en winterweer. Dat is op zich al TOP. Met onze actie willen we die keuze verder aanmoedigen, maar ook het belang van een goede zichtbaarheid in het verkeer onderstrepen. Zeker nu het steeds vroeger donker en later licht wordt”, zegt Gunther Roobaert, voorzitter van LVB-Lijst van de Burger. “We onderschrijven zo de lange traditie die Pepingen heeft in verkeerseducatieve en sensibiliserende campagnes, o.a. via de scholen. De aandacht voor verkeersveiligheid voor alle weggebruikers mag niet verslappen. Ook in Pepingen is dit de laatste jaren fel aangescherpt, en terecht. De eerste verbeteringen zijn er al en worden de komende jaren verder aangevuld met structurele en duurzame aanpassingen. Het nieuwe mobiliteitsplan, opgesteld met participatie van onze burgers en adviesraden, is daarin een duidelijke leidraad. Zo is het een project van en voor ons allemaal geworden. We zetten graag mee onze schouders onder die aangepaste infrastructuur, veiligere schoolomgevingen, inhaalbeweging voor fietsers en structureel lagere snelheden in de hele gemeente.”

Troeven

Gunther Roobaert: “We komen ook zeer bewust naar buiten met een positieve boodschap ‘Trots op Pepingen’. Verzuring is er al genoeg, die hoeft geen voet aan grond te krijgen in Pepingen. We leven, wonen en werken in een prachtige plattelandsgemeente met een bruisend verenigingsleven en vele geëngageerde burgers. Terwijl we investeren om onze gemeente beter en sterker te maken voor alle burgers, mogen we best ook wat genieten van al onze troeven. Zo kunnen we iedereen deze herfst al warm aanbevelen om langs onze vele wandel- en fietsroutes het uitgestrekte groen, de felkleurige bossen, onze erfgoedparels en smakelijke streekproducten bij onze plaatselijke horeca te ontdekken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief