Il Gardellino Orchestra komt naar de kerk in BELLINGEN op zondag 3 december

C21

Il Gardellino Orchestra komt naar de kerk in BELLINGEN op zondag 3 december

Scherm__afbeelding_2023-11-26_om_18
 

 Het alom geprezen Il Gardellino Orchestra was graag bereid om op de uitzonderlijk gelegen Cantimprésite in de prachtig (bijna) gerestaureerde abdijkerk te komen concerteren. 

Luister naar een feerstuk

inds 1988 slaat dit gereputeerde periode-orkest zijn veelkleurige vleugels uit om de wereld te verwonderen met bezielde producties en boeiende ontmoetingen. Zowel in binnen- en buitenland is deze hechte groep van muzikanten heel graag gezien: Concertgebouw Brugge, BOZAR, deSingel, AMUZ, Concertgebouw Amsterdam, Festival de Saintes, Festival Oude Muziek Utrecht, Innsbruck Festival, Palacio de las Bellas Artes Mexico City, LG Arts Center Seoul, Melbourne International Arts Festival en nu in de abdijkerk van Bellingen. 

De naam is ontleend aan de virtuoze distelvink uit Vivaldi ’s gelijknamig concerto. Wat 30 jaar geleden nog gold als een ludieke metafoor, zit nu vervat in de identiteit van dit internationaal gelauwerd Belgisch orkest: spelenderwijs, met een onbevangen blik en gewapend met een waaier aan kleur en diversiteit de ervaring, ambacht en passie aan het publiek én de volgende generaties muzikanten doorgeven.

Il Gardellino is een muziekensemble dat gespecialiseerd is in de uitvoering van barokmuziek op historische instrumenten. Het ensemble werd opgericht door fluitist Jan De Winne en hoboïst Marcel Ponseele.

 

Sindsdien heeft Il Gardellino een internationale reputatie opgebouwd met zijn concerten en opnames van werken van onder andere Bach, Vivaldi, Telemann en Händel. Il Gardellino werkt regelmatig samen met gerenommeerde solisten en koren, zoals de sopranen Johannette Zomer, Griet De Geyter, Deborah Cachet, de countertenor Andreas Scholl en het Collegium Vocale Gent. Il Gardellino staat bekend om zijn expressieve en virtuoze vertolkingen van de barokke muziekstijl, waarbij het de historische context en de retorische kracht van de muziek respecteert.

We krijgen vele keren de vraag hoe is het mogelijk dat Kunst in Pepingen erin slaagt om een topensemble als Il Gardellino naar de abdijkerk te krijgen met 10 muzikanten en een van de beste sopranen voor deze barokmuziek. Er zijn de relaties (denk aan het label van klassieke muziek Accent), er is het Kunstendecreet, de bijdrage is lichtjes verhoogd en we leven in de hoop van een afgeladen volle abdijkerk. Dat is helaas nog niet zo!
Het is toch uitzonderlijk dat een ensemble van dit niveau te horen is in een Pajottenlandse gemeente. 
“Desire and Love” is het thema van het adventsconcert met werk van Johann Sebastian Bach, Tomaso Albinoni, Georg Philipp Telemann, Georg Friedrich Händel, Georg Philipp Telemann.
Deelnemen kan door het bedrag van 23 € per persoon over te schijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 van Kunst in Pepingen met vermelding Gardellino. Stuur een mail naar info@kunstinpepingen.be om de betaling en deelname te bevestigen. 

Informatie: 

@: info@kunstinpepingen.be

tel: 0485 023 167 Luk Wets.

 

Il Gardellino heeft een unieke klank die onnavolgbaar en onbeschrijfelijk is. Hun sound vloeit voort uit meer dan 30 jaar musiceren, opnemen en concerteren.

ADVENTSCONCERT 

Johann Sebastian Bach (1685-1750),

  Tomaso  Albinoni (1671-1751)

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

 Georg Friedrich Händel (1685 -1759)

Solisten:

Griet De Geyter, sopraan,

 Jan De Winne, fluit, Sander Kintaert, trompet, Marcel Ponseele, hobo,

 Joanna Huszcza, viool

IL GARDELLINO:

 fluit: Jan De Winne - hobo: Marcel Ponseele

 violen: Jacek Kurzydlo, Michiyo Kondo 

altviool: Kaat De Cock - cello: Ira Givol - contrabas: Léa Yeche 

klavecimbel: Korneel Bernole

Zondag 3 december 2023 om 15u

Abdijkerk van Bellingen

Toegang 23€ - gratis voor -18 j KOEPONGS welkom

 

Desire and Love

Johann Sebastian Bach (1685-1750),

Tweede Suite in si klein bwv 1067

fluit, strijkers en basso continuo

Cantata Jauchzet Gott in allen Landen bwv 51

sopraan, trompet, strijkers en basso continuo

Pauze

Tomaso  Albinoni (1671-1751)

Concerto in d voor hobo opus 9 nr 2, strijkers en basso continuo

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Adventskantate TWV 1:1483 “Vor des lichten Tages Schein“

sopraan, fluit en basso continuo

Georg Friedrich Händel (1685 -1759)

Will the Sun Forget to Streak uit Solomon HWV 67

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Conclusion TWV50:9

trompet, hobo, strijkers en basso continuo

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief