Gemeentelijke investeringstoelage voor het zaaltje van BEERT

C21

Gemeentelijke investeringstoelage voor het zaaltje van BEERT

Scherm__afbeelding_2024-01-02_om_23
 

Op voorstel van cd&v, DVP en N-VA Pepingen keurde de voltallige gemeenteraad op 19 december 2023 een uitzonderlijke toelage van 10.000 euro aan de beheerders van het zaaltje in Beert goed. Met deze toelage kunnen de vrijwilligers buiten de opknapbeurt van de zaal nog noodzakelijke en duurzame investeringen doen
“Het zaaltje is de vergader- en ontmoetingsplek bij uitstek voor de buurt en voor het levendige verenigingsleven in Beert. Kwaliteitsvolle en betaalbare infrastructuur is belangrijk om de bestaande verenigingen verder te laten groeien en om nieuwe initiatieven op te starten. Daarom staken recent tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen om de zaal in Beert mooi op te knappen. Spijtig genoeg kan niet alles met vrijwilligers uitgevoerd worden.”

 
“Om de infrastructuur verder kwalitatief te kunnen uitbouwen dringen zich nog bijkomende investeringen op. Zo zijn ook tal van energiezuinige renovaties nodig om de energiekosten te drukken, wat op termijn een win-win situatie wordt” zegt gemeenteraadslid Peter Van Cutsem.
 
“De kosten hiervan kunnen hoog oplopen, dit blijkt ook uit cijfers van de gedane investeringen en voorziene budgetten voor het onderhoud van de eigen gemeentelijke zalen in de andere deelgemeenten. Door de toekenning van deze uitzonderlijke toelage kan elke burger en elke vereniging van elke dorp rekenen op een kwalitatieve, aangepaste en betaalbare ontmoetingsplaats aan dezelfde voorwaarden als elders in de gemeente.”
 
“Door ons gezamenlijk voorstel ondersteunen we ook het verenigingsleven in de gemeente waardoor het Pepingense verenigingsleven wat meer ademruimte krijgt” besluit cd&v gemeenteraadslid Peter Van Cutsem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief