PEPINGEN – Schoolkinderen in de bres voor meer veiligheid

C21

PEPINGEN – Schoolkinderen in de bres voor meer veiligheid

Dsc01223
 
Dsc01221
Dsc01222
Dsc01219
Dsc01217
 

Op initiatief van de Ouderraad zette de basisschool Harten Troef uit Pepingen een sensibiliseringsactie op rond veilig parkeren in de schoolomgeving. In kleine groepjes beoordeelden de leerlingen van het zesde leerjaar het parkeergedrag van de bestuurders die schoolkinderen aanvoerden of afhaalden.
 
Bestuurders die zich correct parkeerden werden zo beloond met een peperkoekenhartje met de boodschap “Proficiat! Je hebt een hart voor het verkeer”. De bestuurders die zich niet aan de regels hielden werden met hun overtreding geconfronteerd door middel van een hartje met de boodschap “Foei! Je hebt ons hartje gebroken”.
 
Voorzitter Mich Pompen van de Ouderraad : “Deze actie vanuit de Ouderraad moet de bestuurders attent maken op een veilig rij- en parkeergedrag in de schoolomgeving. Onze Ouderraad is ook vragende partij om het scholenconvenant nieuw leven in te blazen.”
 
In de buurt van de school werden op goed uitgekiende plaatsen ook de affiches van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid “Parkeren kan niet overal” opgehangen.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief