BEERT is via verschillende routes bereikbaar

C21

BEERT is via verschillende routes bereikbaar

Scherm__afbeelding_2024-02-15_om_12
 

 Naar aanleiding van enkele beweringen over de omleidingen tijdens de werken aan kruispunt Ninoofsesteenweg-Eikstraat, specifiek over de Kareelstraat in Bellingen, bezorgt het gemeentebestuur van Pepingen ons  een reactie

Geen doorgaand verkeer in Kareelstraat
Op 12 februari startten de werken om het kruispunt Ninoofsesteenweg-Eikstraat verkeersveiliger te maken. Bij de geplande omleidingen beweert de oppositie dat de huidige omleiding naar Beert een verkeerstrechter creëert, maar men laat bewust een deel van de informatie weg.

Beert via verschillende routes bereikbaar
Schepen van Mobiliteit Saskia Beeckmans: “Alle omleidingsroutes zijn samen met politiezone Pajottenland uitgetekend, werden onderworpen aan meerdere veiligheidscontroles en staan duidelijk aangegeven door pijlen. Vanaf de start van de werken vrijwaren we Beert van doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer op zoek naar alternatieve wegen is er sowieso aan voor de moeite, nu de Eikstraat vanaf de eerste fase al enkel doorrijdbaar is vanaf de N28-Ninoofsesteenweg. De omleidingen van en naar Beert zijn er dus vooral voor het lokale bestemmingsverkeer, m.a.w. voornamelijk bewoners die in Beert moeten zijn of bezoekers van de lokale handel aldaar. Dat verkeer wordt ook niet geconcentreerd op de Kareelstraat, want Beert blijft bereikbaar via zowel de Hoevestraat, de Kareelstraat als de Kattenholstraat. In de eerste fase kan je Beert ook nog via de Eikstraat binnenrijden. Het doorgaand verkeer vanuit Halle bereikt de N28 via de Trapstraat en de Steenweg op Bellingen, dus via niet de Kareelstraat. Zonder dat doorgaand verkeer en door de spreiding over de andere straten, blijft het bijkomende verkeer in de Kareelstraat dus eerder beperkt gedurende de werken. We wijzen ook op het tijdelijke karakter van deze omleidingen. De werken duren negen weken, waarvan 1 week krokusverlof en 2 weken paasvakantie.”

Plaatselijk verkeer
De impact van de werken op de omliggende straten werd afgewogen en vijf straten werden aangeduid als uitzonderlijk plaatselijk verkeer. “Dat gebeurde vervroegd omwille van de toegenomen verkeersdrukte naar aanleiding van de boerenprotesten. De maatregelen blijven voorlopig nog van kracht, al zeker tijdens de eerste fase van de werken. We willen immers geen verwarring creëren bij het doorgaand verkeer, dat zoals eerder gezegd toch de N28 niet meer kan bereiken via Beert. Na de eerste fase wordt de maatregel opnieuw geëvalueerd voor de Dorekensstraat, Veldstraat, Kapellestraat en Nederbeertstraat. De Grimmingenstraat en Pajottenlandstraat (Halle) blijven sowieso gedurende de volledige looptijd van de werken voorbehouden voor plaatselijk verkeer.”

Communicatie
“De communicatie over de werken is een maand op voorhand gestart. Ondertussen is er door Agentschap Wegen en Verkeer – uitvoerder van de werken – en door de gemeente Pepingen uitgebreid en ruim op voorhand gecommuniceerd met aankondigingsborden op de N28, met bewonersbrieven en met actuele informatie op de website https://wegenenverkeer.be/werken/veiliger-oversteken-op-ninoofsesteenweg-aan-kruispunt-met-eikstraat/actuele-hinder . Online en in de brief staan alle omleidingsroutes voor fietsers, auto’s en openbaar vervoer. Op het terrein staan overal duidelijke oranje pijlen hoe je best Beert, Pepingen of Halle kan bereiken. Bovendien kan iedereen met vragen terecht bij de dienst Mobiliteit van gemeente Pepingen via mobiliteit@pepingen.be of 02 383 14 35.”

“Het is bijzonder spijtig dat men vanuit de oppositie met onjuiste informatie paniek blijft zaaien waar dit helemaal niet nodig is, in het bijzonder rond onze scholen. Tijdelijke hinder is onvermijdelijk, maar die wordt zoveel mogelijk beperkt en veiligheid blijft voorop staan. De omleidingen leiden doorgaand verkeer zoveel mogelijk naar de N28, die open blijft gedurende de werken. Met halve informatie motiveert men bestuurders juist om alternatieve wegen te gaan zoeken. We zetten daarom in op constructieve samenwerking met alle betrokkenen op het terrein. De uitkomst van dit project is immers een betere verkeersveiligheid.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief